Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα ανακοινώσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αποφάσισαν τα στελέχη της Ομπρέλας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση κι ενώ στο τραπέζι ήταν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κόμμα πριν από τις σχετικές εργασίες του σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μια πρόκρινε την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα καταγράφοντας έτσι την πολιτική τους διαφωνία με όσα συμβαίνουν στο κόμμα και η άλλη την αποχώρηση εντός της ΚΕ καταθέτοντας έτσι το στίγμα τους μέσα από την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία.

Τελικώς φαίνεται ότι αποφασίστηκε να παραβρεθούν στην ΚΕ απέναντι στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, όπου και θα ανακοινώσουν την πρόθεσή τους.

Σημειώνεται ότι χθες δημοσιεύθηκε κείμενο που συνυπογράφουν περίπου 1.300 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από οποίο επιτίθενται στον νέο πρόεδρο. Στο κείμενο σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα , ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται "όποιος διαφωνεί, να φεύγει". Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των "από κάτω", αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί».

Μεταξύ των ατόμων που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο είναι και τα εννέα μέλη της «Ομπρέλας» που μετέχουν και στην Πολιτική Γραμματεία, πρώην βουλευτές, αλλά και κομματική στελέχη από όλη την Ελλάδα. Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά οι: Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Κώστας Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα και Μαρία Γκατσούκα (ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου).