Στα γραφεία της Εφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός. Οι αντιφρονούντες του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι δεν αποδέχονται τον Στέφανο Κασσελάκη, παρελαύνουν από την περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

Στην τελευταία διαδικτυακή σύσκεψη της ομάδας των υποστηρικτών της Εφης Αχτσιόγλου από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν περίπου 650 άτομα, μεταξύ αυτών και τα αδέλφια Τζανακόπουλοι, ο βουλευτής Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αδελφός του, ο καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη, Αντώνης, που συμμετείχε από την Κίνα. Το μήνυμα της οικογενείας Τζανακόπουλου ήταν «δεν νιώθουμε καλά σε αυτό το κόμμα Κασσελάκη». Πάντα πιο ψύχραιμη η Θεανώ Φωτίου, πήρε το λόγο και, θυμίζοντας ατάκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, είπε κάθετα και αφοπλιστικά, «ρε παιδιά, να μετρηθούμε πρώτα και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε…».

Η κατάσταση μάλλον θα αγριέψει προσεχώς, αφού έχει σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά επαγγελματικά στελέχη ήταν περισσότερο κοντά στο κλίμα Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου Τζανακόπουλου και με δεδομένο ότι το ταμείον είναι μείον, τις επόμενες ώρες θα πρέπει να διακοπούν πολλές συμβάσεις συνεργατών. Δεν κάνουν όμως όλοι την ίδια ανάγνωση σε αυτόν τον τομέα, αφού βλέπουν καχύποπτα την πιθανότητα διακοπής της συνεργασίας, δίνοντας σε αυτή την πράξη από την πλευρά του επίσημου κόμματος εσωκομματικά χαρακτηριστικά. Ακούστηκε μάλιστα στο ασανσέρ της Κουμουνδούρου και μια φράση σταλινικής έμπνευσης, που έβαλε φωτιά. Ετσι είναι, οι χαμένοι πάντα την πληρώνουν…