Στην αντεπίθεση περνάει ο Στέφανος Κασσελάκης μία μέρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Eπιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τα πυρά της Ομπρέλας, η οποία σε χθεσινή μαραθώνια συνεδρίασή της αποφάσισε να ανακοινώσει την πρόθεσή της για αποχώρηση από το κόμμα στις εργασίες του κομματικού οργάνου που ξεκινούν αύριο.

Με παρέμβασή του στον 105,5 Στο Κόκκινο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας». Εμφανίστηκε δε αποφασισμένος να προχωρήσει στις διαγραφές στελεχών που έχει προαναγγείλει, σε μια επίδειξη πυγμής, λέγοντας ότι «δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε επίσης ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε». Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο, καθώς και ότι αποτελεί «στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν».