Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ. Την επίμαχη δήλωση την έκανε κατόπιν πίεσης των δημοσιογράφων να σχολιάσει τα εσωκομματικά τεκταινόμενα, καθώς λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα είχαν αναγνώσει το... «διάγγελμα» του Στέφανου Κασσελάκη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κι ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης απέφευγε επιμελώς να τοποθετηθεί, θέλοντας να αλλάξει την ατζέντα από τον εσωκομματικό εμφύλιο, στην ακρίβεια.

Προφανώς απηυδισμένος, ο Γιώργος Σιαδήμας είπε στον Χρήστο Γιαννούλη, ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να ακουστούν, εφόσον δεν έχουν λυθεί πρώτα τα εσωκομματικά του προβλήματα, με τον Χρήστο Γιαννούλη να αναγκάζεται να προβεί στην συγκεκριμένη δήλωση. Το ενδιαφέρον σημείο στην δήλωση, είναι ότι η «μαχαιριά» που δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης στους προς εκκαθάριση συντρόφους του, τη δίνει με «σεβασμό, αγάπη, εκτίμηση και συντροφικότητα», αφού τους προσάπτει έλλειψη αξιακών αρχών, ως προς το σεβασμό στους κανόνες. Ήδη τα «προεόρτια» της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής, δείχνουν το τι τροπή πρόκειται να λάβει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Γιαννούλης προσπαθούσε ενεργά να τηρεί ίσες αποστάσεις και από τις δυο πλευρές. Το σαββατοκύριακο προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον και πολύ διασκεδαστικό.

Η δήλωση Γιαννούλη

Γιώργος Σιαδήμας: «Ο κύριος Σκουρλέτης ήταν γραμματέας του κόμματός σας. Ο κύριος Βούτσης -παλαιό στέλεχος- πρόεδρος της Βουλής στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κύριος Τσακαλώτος, επικεφαλής μιας τάσης, μιας ομάδας -στην ομπρέλα, έτσι τουλάχιστον είναι δομημένος μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τις ομάδες και υπό τον Αλέξη Τσίπρα αυτό γίνονταν, να δούμε τι θα γίνει υπό τον κύριο Κασσελάκη- υπουργός οικονομικών. Και μάλιστα, μέχρι προχθές ο κύριος Κασσελάκης αναφερόταν στον κύριο Τσακαλώτο, ότι άφησε το μαξιλάρι με τα 37 δισ., άρα δεν γίνεται εμείς να μην κάνουμε κουβέντα επάνω σε αυτό, όταν έχετε την κεντρική επιτροπή το σαββατοκύριακο (...) πώς θα ακουστούν οι προτάσεις σας, εάν δεν λυθούν τα εσωκομματικά σας;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Τα εσωκομματικά είναι μια εσωτερική διεργασία και να σας πω κάτι τελευταίο που το πιστεύω βαθύτατα: διατηρώ σχέσεις σεβασμού, αγάπης, εκτίμησης, συντροφικότητας, σε όλους όσοι συμπορευθήκαμε, από τη στιγμή που πέρασα τον Ρουβίκωνα από τη δημοσιογραφία στην πολιτική. Αλλά έχω μάθει στη ζωή μου μια αρχή αξιακή: ότι οι κανόνες είναι -και ένας κανόνας είναι το καταστατικό του κόμματός μας- τα καταστατικά, τα ιερά κείμενα και τα συντάγματα των κομμάτων, δεν είναι ελκυστικά μόνο όταν κερδίζουμε, πρέπει να είναι σεβαστά και όταν χάνουμε».