Γίνεται προσπάθεια από ορισμένους κύκλους να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι διχαστικό κλίμα αντίστοιχο εκείνου που ενέσκηψε στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και στο κόμμα Βελόπουλου, υποβόσκει και στη ΝΔ.

Μετά την απίθανη ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών ως... «ήττα» της ΝΔ –αν και πρώτο κόμμα–, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τη κοινή εμφάνιση Καραμανλή-Σαμαρά στην εκδήλωση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη ως «ultimatum» με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε μια συζήτηση που αδικεί τις προθέσεις δύο πρώην πρωθυπουργών και ηγετών της παράταξης και επιτρέπει στην αντιπολίτευση για προφανείς λόγους να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν γίνεται όμως να μείνουμε απαθείς απέναντι σε όσους για προσωπικούς λόγους κινούνται στο παρασκήνιο με σκοπό να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση.

Και ασφαλώς δεν θα τους αφήσουμε να χρησιμοποιήσουν τις όποιες ολιγωρίες σε τομείς του κυβερνητικού έργου ως άλλοθι προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή ενός αριστερού συνασπισμού στο τιμόνι της χώρας.

Αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα της κυβέρνησης και προσωπικά το χρέος του πρωθυπουργού στη μεσαία τάξη, στη μετριοπαθή φιλελεύθερη αστική τάξη, χωρίς τη συμβολή της οποίας δεν θα κυβερνούσε σήμερα η ΝΔ.