Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της slang γλώσσας για να καταλάβει τους λόγους που ωθούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «ψάχνεται» από την Αμερική όπου βρίσκεται, προκειμένου να βρει «μαύρες σακούλες» τις οποίες το «σύστημα» μοιράζει στα κόμματα – προφανώς και στο δικό του– και την ύπαρξή τους επιβεβαίωσε με το κύρος που περιβάλλει το αξίωμα του ναυάρχου ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανώς «σακουλεύεται», όπερ μεθερμηνευόμενον είχε «μυριστεί» ότι κάτι ετοίμαζαν οι σύντροφοί του και ως εκ τούτου, αφού έριξε «μαύρο» στην «Αυγή», «μαύρισε» και τον Αλέξη Τσίπρα, συμπεριλαμβάνοντάς τον στο «σύστημα» με τις «μαύρες σακούλες». Ωστόσο, για να κρατήσει τα προσχήματα, με νεότερο διάγγελμά του έβαλε και τη Νέα Δημοκρατία στη... «σακούλα», ενώ απευθυνόμενος και πάλι στους συντρόφους του επανέλαβε πως «αν θέλουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ μαύρο χρήμα να εκλέξουν άλλον πρόεδρο»!

Θα είχε ενδιαφέρον οι εισαγγελικές αρχές να καλέσουν τον αδιάφθορο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στοιχεία για όσα καταγγέλλει, διαφορετικά θα έχει υποστεί μια μεγαλοπρεπή «σακούλα», όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική αργκό η ντρίμπλα. Κάτι που είναι πολύ πιθανό αν κρίνει κανείς από την εν γένει αμετροέπεια που διακρίνει τον δημόσιο λόγο του.