Αποφύγαμε τις προηγούμενες ημέρες το σχολιασμό των δηλώσεων στελεχών της αντιπολίτευσης περί της… νομιμότητας των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, περιμένοντας ότι οι «καταληψίες» της κοινής λογικής θα ανασκεύαζαν ή τουλάχιστον θα προσπαθούσαν με εύσχημο τρόπο να κρατήσουν αποστάσεις από τους παλιούς... καλούς εαυτούς τους.

Προφανώς για να μην το πράξουν πιστεύουν ότι οι καταλήψεις είναι απολύτως νόμιμες, μια και κατ’ αυτούς ισχύει ότι νόμος, εκτός από «δίκιο του εργάτη», είναι και το δίκιο του «φοιτητή». Αφ’ ης στιγμής οι συνελεύσεις των φοιτητών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τις καταλήψεις -όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης- τότε είναι νόμιμες! Κάτι ανάλογο προσπάθησε με… δικά του λόγια να εκφράσει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Και οι τρεις «στην αγάπη είναι κνίτες», όπως τραγούδησε ο Μαχαιρίτσας, γιατί ο «έρωτάς» τους για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι… ολοκληρωτικός. Ως εκ τούτου, μην απορούμε γιατί τα λεγόμενα «προοδευτικά» κόμματα της αντιπολίτευσης σε… ζητήματα καρδιάς συντάσσονται διαχρονικά με τις θλιβερές μειοψηφίες που καταπατούν δημόσιες περιουσίες, μόνο και μόνο γιατί οι αποφάσεις να παρανομήσουν ελήφθησαν κατά πλειοψηφία! Κατά συνέπεια, μόνο απορία δεν πρέπει να προκαλούν τα μειοψηφικά ποσοστά της αντιπολίτευσης.