Με μια ανάρτηση που αποδομεί πλήρως, όχι μόνο τον προηγούμενο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά ολόκληρο το ιδεολογικό πλαίσιο και το αξιακό σύστημα του κόμματος, «καλημέρισε» τους ακόλουθούς του ο Στέφανος Κασσελάκης. Η σημερινή του ανάρτηση έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής του δήλωσης περί των νοικοκύρηδων, η οποία -όπως ήταν φυσικό- άναψε φωτιές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται τη στιγμή που για δεκαετίες ένας πολιτικός χώρος, χρησιμοποιεί υποτιμητικά τη λέξη «ο νοικοκυραίος» για τους μη-αριστερούς πολίτες και τους καταγγέλλει ως «κυρ Παντελήδες», ξαφνικά να έρχεται ο πρόεδρος και να λέει ότι δεν θα αφήσει τους «νοικοκύρηδες» στη Δεξιά. Φυσικά, στο δεύτερο μισό της ανάρτησής του περιλαμβάνει τα κλασικά τοξικά ακροαριστερά αφηγήματα, όμως το ενδιαφέρον είναι το πρώτο μισό.

Αν χθες είχαν εμφράγματα στην Κουμουνδούρου, σήμερα έχουν εγκεφαλικά, καθώς το πάει ένα βήμα παραπέρα: η αποσύνδεση της Αριστεράς από τους νοικοκύρηδες ήταν τελικά «στερεότυπο» που «έχτισε η προπαγάνδα τόσων ετών»! Δηλαδή τα μπάχαλα στην Γένοβα -όπου είχε πάει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας- και τα μπάχαλα του Δεκεμβρίου του 2008 -τα οποία αγκάλιασε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-, ήταν απότοκα της δεξιάς προπαγάνδας! Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα -ανάμεσα στις χιλιάδες σχετικές που έχει κάνει- ότι «τα κινήματα κοινωνικής ανυπακοής, είναι δημοκρατικό δικαίωμα» προφανώς πρόκειται για μια αντι-αριστερή θέση την οποία αναγκάστηκε να υιοθετήσει, κατόπιν της πολυετούς προπαγάνδας της Δεξιάς! Εκτός κι αν τελικά, ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υπονομευτής του κινήματος και ενεργούμενο της Δεξιάς, οπότε θα πρέπει να τον διαγράψει!

Βέβαια, ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει πολύ καλά σε τι κοινό απευθύνεται: απευθύνεται στο ίδιο κοινό που χειροκροτούσε τον Αλέξη Τσίπρα όταν έκανε το «όχι» του δημοψηφίσματος σε «ναι», που έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο και που αποκάλεσε «αυταπάτες» τις θέσεις με τις οποίες ανήλθε στην εξουσία. Και αυτοί χειροκροτούσαν τα πάντα ως πειθήνιος στρατός. Να δείτε που, τελικά, μέχρι και γραβάτες θα τους φορέσει ο Στέφανος.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Προφανώς τα δικά μου λόγια περνούν από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς μου αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή. Ευπρόσδεκτο.

Έχω μιλήσει από την πρώτη στιγμή για τη νέα Ελλάδα και το Ελληνικό Όνειρο που οραματίζομαι.

Όμως όχι. Δε θα αφήσω τους «νοικοκύρηδες» στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία.

Την ώρα που Αριστερά είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι του μόχθου και της ανθρωπιάς. Η Αριστερά του ήθους και της ευθύνης.

Τα στερεότυπα που έχτισε η προπαγάνδα τόσων ετών θα σπάσουν.

Κρατάω κάτι καλό από τα παλιά για να φύγουμε προς τα μπρος, κι αυτό είναι μία ενσυναίσθηση, μία αλληλεγγύη που κάποια στιγμή -στα χρόνια του ‘80 και του ‘90- είχε κατακτήσει ως ένα βαθμό η κοινωνία μας.

Τότε που τον Παύλο δεν θα «τον σκότωναν για το ποδόσφαιρο».

Τότε που δήθεν νοικοκυραίοι δεν θα δολοφονούσαν τον Ζακ.

Τότε που συμμαθητές μίας 13χρονης μαθήτριας δε θα βιντεοσκοπούσαν τον ξυλοδαρμό της.

Ναι, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα φτάσαμε σε έναν βαθμό αλληλεγγύης που ήταν μία καλή βάση για το μέλλον. Ύστερα ήρθε η κρίση, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η άνοδος κάθε μορφής Ακροδεξιάς, το μίσος προς τους μετανάστες, η διακυβέρνηση μίας παρέας που παρακολουθεί, υποκλέπτει και κάνει μπίζνες.

Είναι ζητούμενο για μένα εκείνη η αφετηρία, για να χτίσουμε το αύριο: Ένα κράτος δικαιοσύνης, ισότητας, θεσμών που να λειτουργούν, και κοινωνικής προστασίας για όλους.»

Δείτε το τουίτ του Στέφανου Κασσελάκη