Προφανώς το επικοινωνιακό παιχνίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη που όπου σταθεί και όπου βρεθεί έχει από πίσω του και μία ουρά από τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν το κάθε χαμόγελο, την κάθε ατάκα και γενικά την κάθε στιγμή κάποιους πολίτες τους έχει κουράσει. Ορισμένοι, μάλιστα, μάλλον το αντιλαμβάνονται και ως υποκρισία και μπορεί να νιώθουν ότι γίνονται μέρος ενός διαφημιστικού κόλπου.

Ίσως έτσι να ένιωσε και ένας πολίτης που «την είπε» χθες, Τετάρτη, στον Στέφανο Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Ο πολίτης, όταν τον πλησίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνοδεία των τηλεοπτικών συνεργείων, τον ρώτησε: «Τις κάμερες τι τις θες τώρα;». Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης του απάντησε ολίγον τι αμήχανα, αλλά πάντα πιστός στον ρόλο του που θυμίζει και λίγο παρουσιαστή εκπομπής: «Για πες! Πες το παράπονό σου». 

Ο πολίτης, αμέσως, απάντησε: «Κάνεις πως δεν θέλεις...». Τελικά, ο διάλογος έκλεισε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά γνωστές, πιασάρικες ατάκες που θα μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση ανά πάσα στιγμή -ή έτσι μπορεί να τον έχουν συμβουλεύσει- και να καταλήγει τελικά στα εξής -άσχετα και ασυνάρτητα κυρίως- λόγια: «Πλάκα μου κάνεις τώρα; Κι εσύ στο μυαλό μου είσαι; Να 'σαι καλά, δεν ισχύει αυτό που λες». Κάπως έτσι προχώρησε τη βόλτα του στη διαδήλωση.