Σε έναν... περίεργο μαθηματικό συλλογισμό επιδόθηκε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει την μαζική φυγή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος καταφεύγει σε σοφιστείες, προκειμένου να υποστηρίξει ότι η φυγή των στελεχών, δεν θα επηρεάσει το κόμμα, επιστρατεύοντας το ποσοστό των μελών που υπέγραψαν τα κείμενα αποχώρησης, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό μελών του κόμματος, τον οποίο υπολογίζει στο ποσοστό του 0,75%.

Βέβαια, αυτό που παραλείπει από τον συλλογισμό του, είναι ότι πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη, τα οποία διετέλεσαν βουλευτές και υπουργοί με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σαφώς έχουν και το προσωπικό τους ακροατήριο, το οποίο θα τους ακολουθήσει στον επόμενο πολιτικό σχηματισμό. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ίδιο σχεδόν ποσοστό με το ΚΚΕ και είναι στα πρόθυρα να πέσει στην τέταρτη θέση. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί οι μετρήσεις από τις... διάφορες «πρεσβείες», στις οποίες με κάποιον περίεργο τρόπο έχει διαχρονικά πρόσβαση ο Ευάγγελος Αντώναρος -και οι οποίες όλες έπεσαν έξω- μπορεί να του δίνουν άλλη εικόνα. Ή αν δεν ισχύει αυτό, ενδεχομένως να επικαλείται την μαντική του ιδιότητα, όπως έκανε διαχρονικά στο Twitter/X, λέγοντας «κρατήστε αυτές τις τρεις ημερομηνίες», στις οποίες ουδέποτε έγινε κάτι. 

Η δήλωση Αντώναρου

Γιώργος Κακούσης: «Εσείς λέτε ότι είστε οπαδός της διεύρυνσης, "μένω και θέλω έναν μεγαλύτερο ΣΥΡΙΖΑ". Όλες οι δημοσκοπήσεις που υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει και μεγαλώνει ο χώρος γύρω του. Δηλαδή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται χάνοντας στελέχη και ψηφοφόρους, ο χώρος που δημιουργείται γύρω του, είναι χώρος ιδανικός για να "φυτευτεί" ένα νέο πολιτικό σχήμα».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Έχω τις επιφυλάξεις μου επάνω σε αυτό. Αν εννοείτε προφανώς νέο αριστερό σχήμα, εγώ πιστεύω ότι στον χώρο της Αριστεράς υπάρχει υπερπληθυσμός κομματικών σχηματισμών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλλον και αυτοί που κάτι τέτοιο προσδοκούν, έχουν το δικαίωμα να το δοκιμάσουν. Η δική μου εκτίμηση είναι βλέποντας τα ονόματα που υπογράφουν -και είναι σεβαστό αυτό- τις διάφορες διακηρύξεις που έχουν δημοσιευτεί, 1300 την μια φορά, 700 την άλλη φορά, αποτελούν πολύ μικρό αριθμό του συνολικού αριθμού των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι 170.000. Εγώ τους έχω υπολογίσει -χωρίς να είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά- μεταξύ 0,75% και 1%. Πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν. Ο καθένας έχει το δικαίωμα στη Δημοκρατία, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του».

Γιώργος Κακούσης: «Αχτσιόγλου, Φίλης, Χαρίτσης, Σκουρλέτης, Βούτσης, Τσακαλώτος, Βίτσας, Δρίτσας και τα λοιπά, κάνουν 0,75%;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Εγώ βλέπω τα ονόματα. Βλέπω τα ονόματα αυτούς που τους στηρίζουν και βλέπω τα ονόματα αυτών που δεν τους στηρίζουν και μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Κακούσης: «Και αυτό σας κάνει 0,75%;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Αυτό μου κάνει 0,75%. Αυτοί που υπογράψανε, είναι 0,75%. Να είναι 1%; 2%;»

Άννα Λιβαθυνού: «Με ποιο κριτήριο το λέτε αυτό;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «1300 άνθρωποι υπέγραψαν την περίφημη διακήρυξη. 1300 μέλη είναι 0,75% του συνολικού αριθμού των 170.000 μελών. Γιατί αυτοί οι 1300 διεκδικούν για τον εαυτό τους, το δικαίωμα του αλάθητου και της σωστής γραμμής;»