Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να γυρίσει η χώρα στα παλιά. Στα χρόνια που κυβέρνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ήταν όλα νοικοκυρεμένα όπως ο ίδιος είπε μιλώντας για την παλιά Ελλάδα και το όνειρό του. Όσο για τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτά προσπαθεί να τα… διαγράψει μαζί με το υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα

Αν κάποιος ακούσει αυτά που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Thessaloniki Summit 2023 -πέραν της χιουμοριστικής ταύτισης που επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Περίανδρο Πώποτα, τον δήμαρχο του Άνω Κολοκοτρωνιτσίου που είχε σύνθημα το «εμπρός, πίσω»- οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μόνο που δεν θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια επανάληψη της περιόδου 2015 – 2019.

Ο ίδιος άλλωστε έχει επικρίνει σχεδόν τα πάντα αναφορικά με αυτήν την περίοδο. Από την επιλογή Τσίπρα να τοποθετήσει υπουργό Οικονομικών της χώρας τον Γιάνη Βαρουφάκη μέχρι την επιλογή Τσίπρα - Τσακαλώτου να μαζέψουν 37 δισ. ευρώ μέσα από την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, ως ένα είδος μαξιλαριού.

Με την αναφορά του στους νοικοκυραίους μάλιστα χτύπησε και στο μαλακό υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι αποκαλούμενοι και «κυρ Παντελήδες» από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν πάντα το «αγαπημένο» αντικείμενο επιθέσεών τους. Επί της ουσίας… διέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτόν επιχείρησε να το μαζέψει με μια ανάρτηση την οποία ουδείς κατάλαβε ως προς το περιεχόμενό της.

Αυτό πάντως που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ζητεί κανόνες και εφαρμογή τους την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως συστατικό στοιχείο έχει την αμφισβήτηση των νόμων και των κανόνων. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο πριν το 2015 όσο και μετά το 2019 έχει κατ' επανάληψη δηλώσει πως δεν θα επιτρέψουν, ο ίδιος και το κόμμα του, την εφαρμογή ψηφισμένων νόμων.

Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει έναν… νέο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μοιάζει με τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει ως κεντρικό πολιτικό αφήγημα τον… πολακισμό και τον λαϊκισμό που είχε η Κουμουνδούρου και επί Τσίπρα. Θα έχει ως ιδεολογικό προσανατολισμό την… πατριωτική αριστερά που θα κοιτά προς το κέντρο με έναν πολιτικό λόγο που θυμίζει συλλογικότητες και ακραίες κινηματικές συνιστώσες…