Με μία ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με το βίντεο που ανήρτησε ο τελευταίος νωρίτερα σήμερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποκαλώντας, σε ακόμα ένα κρεσέντο λαϊκισμού και κουρσαστικού, πλέον, επικοινωνιακού παιχνιδιού, «κυρίως χειροκροτητές» τους κυβερνητικούς βουλευτές και κατηγορώντας τους ότι χαράσσουν πολιτικές σε κλειστά γραφεία. Παράλληλα, βέβαια, ο κύριος Κασσελάκης έδειχνε στο κοινό του το δικό του κλειστό γραφείο στη Βουλή. 

Ο κ. Καλαφάτης εξήγησε στον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -αναρωτόμενος ταυτόχρονα αν πρόκειται για «νέο όρο»- τις αρμοδιότητες και τη δράση που έχουν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Όπως τόνισε, «δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία, αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Δεν είναι "κυρίως χειροκροτητές", είναι ενεργοί βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν εκλέχθηκε καν, με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή να έχει έναν πρόεδρο που δεν θα λαμβάνει μέρος στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και που για αυτόν τον λόγο φαίνεται να μιλάει εκ του ασφαλούς.