Τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί σκληρά για να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και στις υποχρεώσεις του έδωσε ο Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος, μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στην ομιλία του, ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι «οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για ισχυρή αυτοδυναμία στη Βουλή. Επικρότησαν τη δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου που ξεκινήσαμε. Για σταθερή προσήλωση στις πολιτικές που κάνουν την πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Στις πολιτικές για δυναμική ανάπτυξη, τόνωση της απασχόλησης, βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, Στις πολιτικές για αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους και ένα καλύτερο κράτος, ψηφιακά οργανωμένο, δίπλα τους στους πολίτες. Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε προπάντων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία πολλοί από τους οποίους χτες υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα από την κακοκαιρία. Να στηρίξουμε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Δεν θα τους ξεχάσουμε. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός είναι δέσμευση που αναλαμβάνουμε όλοι μαζί».

kal3-1.jpg

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας πρέπει να συμμετάσχει ενεργητικά στην προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και τόνισε: «Έχουμε χρέος, η καθεμιά και ο καθένας μας χωριστά, να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τη φωνή των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε. Τις επισημάνσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους σε επιμέρους ζητήματα. Έχουμε ταυτόχρονα χρέος να επικοινωνούμε το έργο που παράγεται, τις δράσεις που αναπτύσσονται, τις μεταρρυθμίσεις που θεσπίζονται, το σχέδιο που προωθούμε για το σήμερα και το αύριο. Οφείλουμε -με μια κουβέντα- να έχουμε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Και βέβαια τακτική, πυκνή παρουσία στη Βουλή. Οφείλουμε για όλα αυτά -όπως επίμονα τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης- να κάνουμε βίωμά μας την εργατικότητα. Να διατηρούμε ως έμβλημά μας τη σεμνότητα. Να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι γνώμονας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό».

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε ότι η πόρτα του γραφείου της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτή για όλες και όλους και ότι ο ίδιος θα είναι πάντα στη διάθεση των βουλευτών, όπως υποχρεούται. 

kal1.jpg