«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Πλήρης καταδίκη και αποτροπιασμός γι΄αυτή τη φρικώδη τρομοκρατική πράξη. Αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Σεβασμός στις διεθνείς συνθήκες και προστασία των αμάχων, σε κάθε περίπτωση», τόνισε σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε, ακόμα: «Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως πόλος σταθερότητας, ανάπτυξης και ασφάλειας στην περιοχή. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές, όχι μόνο στα ζητήματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης, αλλά ακόμη και στα ζητήματα της οικονομικής ανάπτυξης».

«Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει πολλές φορές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και αυτό συνεχίζει. Επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός άξονας για την ευρωπαϊκή και περιφερειακή ασφάλεια. Υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση και ενιαία αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης η οποία τείνει να κατευθυνθεί σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς, όσον αφορά τη διεθνή ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Δεν κάνουμε ούτε ισοπεδωτικές γενικεύσεις, ούτε και ανώφελες ωραιοποιήσεις»

Αναφερόμενος στα πολιτικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι: «Ο πρώτος γύρος πήγε εξαιρετικά καλά για τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος δεν πήγε ιδιαίτερα καλά. Δεν κάνουμε ούτε ισοπεδωτικές γενικεύσεις, ούτε και ανώφελες ωραιοποιήσεις. Οι επικεφαλής και στελέχη της αντιπολίτευσης μιλούν για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού όταν το συνολικό αποτέλεσμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο».

«Ταυτόχρονα, οξύνουν τον πολιτικό τους λόγο εναντίον της Κυβέρνησης. Αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν και επιδιώκουν αντισυσπείρωση. Τους αφήνουμε στον ακραίο δρόμο που ήδη γνωρίζουν πολύ καλά απ΄το παρελθόν. Εμείς είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα μας. Προχωρούμε με χαμηλά το κεφάλι, με σεμνότητα και ταπεινότητα, με συστηματική δουλειά. Αυτή είναι η απάντησή μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, για τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις νέες Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, σημείωσε: «Όλη η πορεία της κυβέρνησης δείχνει ότι πάντα υπάρχει αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει καμία διακριτική μεταχείριση ή επιλεκτική συνεργασία. Είμαστε -όπως οφείλουμε- σε στενή συνεργασία με όλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους».