«Δεν προωθείται κανένα νέο μέτρο φορολόγησης. Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη φορολογική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ACTION24 ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Ο μεγάλος μας αντίπαλος συνεχίζει να είναι η ακρίβεια και είμαστε εκεί στοχοπροσηλωμένοι για το καλύτερο αποτέλεσμα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Υπάρχει ένα πλέγμα μέτρων και κανόνων στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή τα οποία υπαγορεύονται από την ανάγκη και τη βούλησή μας για φορολογική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

kalafatis.jpg

Καλαφάτης: Η επενδυτική βαθμίδα δίνει δυνατότητα για φθηνό χρήμα

Στη συνέχεια, μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Καλαφάτης αφού υπενθύμισε τις αιτίες που την προκαλούν, αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών και την εντατικοποίηση των ελέγχων -περισσότεροι από δεκαενιάμισι χιλιάδες από τις αρχές του χρόνου- το πρόστιμο των 2 εκ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές αλλά και στον εντοπισμό πάνω από 1500 παραβάσεων και την επιβολή προστίμων 5,5 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που οδήγησαν στην ανάκτηση  της επενδυτικής βαθμίδας, «που δίνει τη δυνατότητα για φθηνό χρήμα στις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες». Επίσης, σημείωσε: «Συνεχίζουμε να ασκούμε μεταρρυθμιστική πολιτική με στόχο να επιλύσουμε προβλήματα της κοινωνίας. Βάλαμε στόχο στο τέλος του 2027 να φτάσουμε σε μέσο μισθό στα 1500 ευρώ. Και θα τον πετύχουμε».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την έρευνα σε ό,τι αφορά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Θέλουμε να διερευνηθεί σε βάθος για ν΄αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Και αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης την οποία και εμπιστευόμαστε απόλυτα».