«Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους, ανεβάζουν τα εισοδήματα, τονώνουν την κοινωνική συνοχή και πάνε την πατρίδα μας πιο ψηλά, πιο γρήγορα, πιο μπροστά», τονίζει ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Political». Γράφει συγκεκριμένα: 

«Αντιμετωπίσαμε στο διάστημα που πέρασε πρωτόγνωρες καταστάσεις -φωτιές και πλημμύρες- που στοίχισαν πολλά σε πολλούς συμπολίτες μας. Σηκώσαμε -και σηκώνουμε- ως κοινωνία τεράστια βάρη εξαιτίας της εισαγόμενης ακρίβειας. Ζούμε, ταυτόχρονα ώρες αγωνίας, περιφερειακής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, εξαιτίας της ανάφλεξης που προκάλεσε η τρομοκρατική επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ με σοβαρούς κινδύνους στον ορίζοντα. 

Παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε η χώρα μας ανέκτησε στο διάστημα αυτό, την επενδυτική βαθμίδα, καταγράφει ανάπτυξη πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αυξάνει τις εξαγωγές και πρωτοπορεί στην προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Περιορίστηκε ήδη η ανεργία στο 10% τον Σεπτέμβριο και προσδοκούμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα. 

Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους, ανεβάζουν τα εισοδήματα, τονώνουν την κοινωνική συνοχή και πάνε την πατρίδα μας πιο ψηλά, πιο γρήγορα, πιο μπροστά. Ήδη με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για τη νέα τετραετία έγινε νόμος του κράτους. Από την Πρωτοχρονιά θα έχουμε την εφαρμογή μιας σειράς αποφάσεων που βελτιώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αυξάνουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ξεπαγώνουν τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνουν τις συντάξεις, θεσπίζουν μεγαλύτερο αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά. 

Παράλληλα, με το νέο εργασιακό νόμο διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία. Με τους νόμους που προωθήθηκαν από το υπουργείο Υγείας θεσπίσαμε την ενιαία λίστα χειρουργείων και νέο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων. Αλλά και τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονάδων άμεσης αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών θεσπίσαμε νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα, με φίλτρα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας. 

Για το διάστημα που ακολουθεί ετοιμάζουμε μεταρρυθμίσεις και δράσεις που αντιμετωπίζουν προκλητικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, καθώς αποβλέπουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τον τερματισμό της άδικης ταλαιπωρίας των πολιτών. Που συμβάλλουν στην αναμόρφωση του ΕΣΥ, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την αναβάθμιση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων μας. Που ανοίγουν το δρόμο για την εγκατάσταση στη χώρα μας μεγάλων διεθνών μη κρατικών πανεπιστημίων. Που συμβάλλουν στην επίσπευση απονομής της δικαιοσύνης. Που τονώνουν την ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές μας. Που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων».