«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει "ναι" στον Προϋπολογισμό του 2024. Λέει "ναι" στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πάει την Ελλάδα πιο ψηλά» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2024 στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καλαφάτης, τόνισε ότι «η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουμε συνέπεια στις δεσμεύσεις μας», προσθέτοντας ότι «ξέρουμε πως το νερό μπήκε στ' αυλάκι, δεν λοξοδρομεί και δεν γυρίζει πίσω»

«Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας φέρνει καλύτερες θέσεις δουλειάς»

Ο βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «συνεχίζουμε τη μεταρρυθμιστική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους, την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και την τόνωση της ασφάλειας, τη βελτίωση της καθημερινότητας. Παράλληλα, αναπτύσσουμε τολμηρές και συνετές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την ενδυνάμωση του ρόλου της πατρίδας μας, την επανατοποθέτησή της Ελλάδας στο χάρτη του μέλλοντος, την προώθηση των δικαίων μας».

Ο γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε στη συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας φέρνει φθηνότερο χρήμα, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες θέσεις δουλειάς καθώς και την τόνωση της απασχόλησης με επιπλέον 300 χιλ. θέσεις εργασίας». Εστίασε στις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας λέγοντας ότι «ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει παρεμβάσεις 2,5 δισ. ευρώ για τους αδύναμους, τη μεσαία τάξη, για τη βελτίωση των εισοδημάτων, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και πρόσθετες φοροελαφρύνσεις».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στα έργα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα λέγοντας πως «οι Μακεδόνες είμαστε πολύ περήφανοι που η Βόρεια Ελλάδα πρωταγωνιστεί τόσο στη στρατηγική αναβάθμιση της χώρας όσο και στη μετεξέλιξή της σε διεθνή ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. Οι Θεσσαλονικείς είμαστε αισιόδοξοι που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που μαζί δρομολογήσαμε, με 30 και πλέον έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030».