Σε άρθρο του με τίτλο «Προτεραιότητά μας η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» στην εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την ανακήρυξη από τον Economist της ελληνικής οικονομίας ως πρωταθλήτριας ανάμεσα σε 35 ισχυρές χώρες, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ακόμα ότι «η εθνική αυτή επιτυχία αφενός ενθαρρύνει την κυβέρνηση στη συνέχιση της πολιτικής της και αφετέρου διευρύνει τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητα». 

Τέλος, ο γγ της ΚΟ της ΝΔ υπογράμμισε, ακόμα, πως «την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουμε αταλάντευτα στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την ανάπτυξη δράσεων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και αυξημένους εθνικούς πόρους», εστιάζοντας, στη συνέχεια στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ, την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, κάνοντας, παράλληλα, ειδική μνεία στα μη κρατικά πανεπιστήμια και σε μεταρρυθμίσεις για τη Δικαιοσύνη και μέτρα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας. 

Το άρθρο του Σταύρου Καλαφάτη

Αναλυτικά το άρθρο του γγ της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτή Σταύρου Καλαφάτη στη «Ναυτεμπορική»: 

«Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Η ανάπτυξη κινείται πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, οι επενδύσεις καταγράφουν ρεκόρ, τα εισοδήματα βελτιώνονται, η ανεργία μειώνεται. Είναι, άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά η χώρα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και ανακηρύχθηκε από τον Economist πρωταθλήτρια στην οικονομία ανάμεσα σε 35 ισχυρές χώρες, καταγράφοντας εκπληκτική πρόοδο σε βασικούς οικονομικούς δείκτες. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εθνική αυτή επιτυχία αφενός ενθαρρύνει την Κυβέρνηση στη συνέχιση της πολιτικής της και αφετέρου διευρύνει τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Ιδίως μάλιστα σε ό,τι αφορά την ακρίβεια -που πλήττει τους πάντες κι ακόμη περισσότερο τους πιο αδύναμους- τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας, το δραστικό περιορισμό της εγκληματικότητας και των φαινομένων βίας.

Βάλαμε ήδη σε εφαρμογή παρεμβάσεις 2,5 δις ευρώ, για μόνιμη βελτίωση των εισοδημάτων με σημαντικές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, "ξεπάγωμα" των τριετιών και των επιδομάτων προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, νέα αύξηση στις συντάξεις, αλλά και αυξήσεις στο αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά, τα αναπηρικά επιδόματα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αναπτύσσονται παράλληλα πρωτοβουλίες, για τη συγκράτηση των τιμών, όπως η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε είδη πρώτης ανάγκης, το "καλάθι του νοικοκυριού" και η πρωτοβουλία για τη μόνιμη μείωση τιμής, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι -ιδίως σε πολυεθνικές- και επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας. Προχωράμε τώρα και σε νέα μέτρα με στόχο να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και να υπάρξει μείωση τιμών σε προϊόντα ευρείας χρήσης, ενώ μπαίνει πλαφόν και στο περιθώριο μικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουμε αταλάντευτα στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την ανάπτυξη δράσεων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και αυξημένους εθνικούς πόρους.

Αναπτύσσουμε δράσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονάδων άμεσης αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, την αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη, την αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Προετοιμάζουμε, παράλληλα, θεσμικές πρωτοβουλίες για την περεταίρω αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και το άνοιγμα του δρόμου που θα φέρει στη χώρα μας μεγάλα διεθνή μη κρατικά Πανεπιστήμια, έτσι ώστε να εισάγουμε, αντί να εξάγουμε φοιτητές, εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να παράγουμε Παιδεία, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας.

Αναπτύσσουμε ταυτόχρονα πρωτοβουλίες με στόχο τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την εμπέδωση της ασφάλειας, για κάθε πολίτη. Ξεκίνησε η απαλλαγή αστυνομικών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις και η απόσπαση από τη φύλαξη προσώπων, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία τους στις γειτονιές μας. Προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για κάμερες σε στολές αστυνομικών και οχήματα της ΕΛΑΣ. Δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Προωθούνται τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και την πραγματική έκτιση των ποινών -αντί των αναστολών και των εξαγορών- για σειρά αδικημάτων, με στόχο τον τερματισμό της ατιμωρησίας και τη μείωση της μικρομεσαίας εγκληματικότητας».