«Οφείλουμε -και αυτή είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - να δουλέψουμε εντατικά για να πάμε την Πατρίδα μας ακόμη πιο ψηλά, σκύβοντας στα προβλήματα της καθημερινότητας. Να συνεχίσουμε αταλάντευτα, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο τολμηρά, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική μας», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Pagenews.gr». Αναφέρεται στην ανάφλεξη που προκάλεσε η Χαμάς στη Μέση Ανατολή και τους κινδύνους που εγκυμονεί, υπογραμμίζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, την υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια, τη στήριξη των πιο αδύναμων, αλλά και τη θωράκιση απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το άρθρο του Σταύρου Καλαφάτη

Ζούμε, και πάλι, ώρες αγωνίας, περιφερειακής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, εξαιτίας της ανάφλεξης που προκάλεσε η βάρβαρη, τρομοκρατική επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι απώλειες είναι ήδη δραματικές και οι εικόνες συγκλονιστικές. Και το χειρότερο είναι πως κανένας δεν ξέρει ποιες διαστάσεις, ποια έκταση, πόσο χρόνο θα πάρει και ποιες συνέπειες θα έχει σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Κυβέρνηση πήρε από την αρχή ξεκάθαρη θέση εναντίον της τρομοκρατίας, διαχωρίζοντας τη Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό και υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας των αμάχων, αποτροπής μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης και αποφυγής της επαπειλούμενης επέκτασης του πολέμου. Επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα, την πάγια ελληνική θέση για οριστική λύση του προβλήματος στη βάση των δύο κρατών. Με εφαρμογή του δικαιώματος των Παλαιστινίων να έχουν το δικό τους κράτος, αλλά και σεβασμό του δικαιώματος του εβραϊκού λαού να έχει τη δική του πατρίδα του.

Σε εθνικό επίπεδο είμαστε αντιμέτωποι με τον παγκόσμιο κίνδυνο νέας έκρηξης στις τιμές των καυσίμων, νέου προσφυγικού κύματος, αλλά και πρόσθετων δυσκολιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας των θέσεων της Τουρκίας εναντίον της Δύσης και της αναθέρμανσης των οθωμανικών αντιλήψεων της ηγεσίας της. Οφείλουμε, λοιπόν να πορευόμαστε με σύνεση, αξιοπιστία, συνέπεια, αλλά και να προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα, να επαγρυπνούμε. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ότι τα περίχωρα της γειτονιάς μας φλέγονται. Και έχουμε χρέος να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οφείλουμε ταυτόχρονα -και αυτή είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- να δουλέψουμε εντατικά για να πάμε την Πατρίδα μας ακόμη πιο ψηλά, σκύβοντας ακόμη πιο πολύ στα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας. Να συνεχίσουμε αταλάντευτα, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο τολμηρά, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική μας. Τη σύγκρουση με τις παθογένειες και τις ανεπάρκειες του κράτους, με ταυτόχρονη προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του. Την περαιτέρω θωράκιση της χώρας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και τη στήριξη των συμπολιτών μας που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Την τόνωση της ασφάλειας στις γειτονιές μας, αλλά και την επίσπευση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με ενίσχυση του ΕΚΑΒ, αναμόρφωση των εξωτερικών ιατρείων και των Κέντρων Υγείας, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Τη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και ολόκληρη τη χώρα. Τη σύγκρουση με φαινόμενα αισχροκέρδειας, που κάνουν ακόμη πιο αβάσταχτη την ακρίβεια, αλλά και την ανάπτυξη δράσεων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, που αποτελούν κατεξοχήν αντικοινωνικές συμπεριφορές. Και βέβαια, την αύξηση των εισοδημάτων, με σειρά αποφάσεων, που ήδη ψηφίσαμε και μπαίνουν σε εφαρμογή από την 1η του χρόνου.

Οφείλουμε, ταυτόχρονα -και το είπε ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός- να ξύσουμε ακόμη και τον πάτο του βαρελιού, προκειμένου να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μόνο έτσι θα είμαστε, από κάθε άποψη, στη σωστή πλευρά της ιστορίας.