Πόσο παρορμητικός είναι άραγε ο Στέφανος Κασσελάκης; Τόσο όσο είναι και… αδιαμεσολάβητος και χαμογελαστός, αλλά στραβώνει και εκνευρίζεται με την πρώτη ερώτηση που δεν του αρέσει; Διότι το να λένε ότι κινείται παρορμητικά αποτελεί μια δικαιολογία όταν χοντραίνει το παιχνίδι, ή όταν θέλει να περάσει κάτι και μετά να το πάρει πίσω, να το αλλάξει κάπως.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τα «μαύρα χρήματα» ήταν σαφής. Είχε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και καμία παρορμητικότητα δεν υπήρχε σε αυτήν. Το ίδιο και αυτή που ακολούθησε και που αρχικά κατηγορούσε τον προκάτοχό του για υπονόμευση. Ακόμη και η, εκ των υστέρων, «διόρθωση» δεν άλλαξε την ουσία.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Στέφανος Κασσελάκης λειτούργησε με γνώμονα να στριμώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά με την υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» τουΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με την πρόκληση-πρόσκληση. Το μήνυμα για τα «μαύρα χρήματα» ήταν σαφές και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχε ενδιαφέρον αν προκύψει και κάποια έρευνα. Έστω να κληθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να καταθέσει τι ακριβώς γνωρίζει και προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες.

Στην άλλη περίπτωση, στην ανάρτηση με την πρόκληση-πρόσκληση ο Στέφανος Κασσελάκης έπαιξε ένα παιχνίδι που αξίζει να σημειωθεί. Έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα σε μια θέση κάπως… δύσκολη. Γιατί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος καλείται να δηλώσει αν επιθυμεί να επανέλθει ή να δηλώσει πως στηρίζει τον νυν πρόεδρο. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τη θέση του.

Στο πλαίσιο αυτό τα περί παρορμητικότητας μάλλον ακυρώνονται στην πράξη. Όπως από τις συνεντεύξεις που έδωσε ακυρώθηκε και το χαμογελαστό προσωπείο του αδιαμεσολάβητου επικεφαλής της Κουμουνδούρου. Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως δεν έχει μετανιώσει που παραιτήθηκε, αλλά δεν λέει και με σαφήνεια αν θέλει να επιστρέψει, ούτε φυσικά δηλώνει στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη τον αρχηγό του.

Ναι, ισχύει και στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ως πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να τοποθετείται σε διάφορα ζητήματα και να εκφράζει θέσεις. Μόνο που στην περίπτωσή του τον εγκαλεί ο πρόεδρος του κόμματός του που δείχνει να μην αποδέχεται το δικαίωμα αυτό…