Ο Στέφανος Κασσελάκης «εκθαμβώθηκε» από τη συνεργασία των κομμάτων στη Γαλλία κόντρα στην άνοδο της Λεπέν και τον φόβο να εδραιωθεί το ακροδεξιό της κόμμα στην εξουσία. Και κάπου εκεί τα… έχασε αν δει κανείς την ανάρτησή του με την οποία φτάνει… αδιαμεσολάβητα στο συμπέρασμα ότι η Ακροδεξιά ανεβαίνει με την ανοχή της Δεξιάς. Μόνο που συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη συνδέεται άμεσα με τη στάση και τις ιδεοληψίες της Αριστεράς -ειδικά της ακροαριστεράς- η οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο να επιβάλλει μια λογική που προκαλεί αντιδράσεις ειδικά στο μεταναστευτικό.

Τα ανοιχτά σύνορα, που αποτελούν σύνθημα και της ελληνικής Αριστεράς, έχουν μετατραπεί σε κόκκινο πανί για πολλούς πολίτες της Ευρώπης. Όπως και σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της κοινωνικής συνοχής -βασικού παράγοντα ύπαρξης της ενωμένης Ευρώπης- τα οποία τα κόμματα της Αριστεράς και αυτά που εξακολουθούν να εκφράζουν έναν υποτιθέμενο σοσιαλισμό, που βασίζεται σε λογικές όχι άλλων εποχών αλλά άλλων αιώνων.

Είναι αυτά τα κόμματα που χτυπούν με κάθε τρόπο την Κεντροδεξιά, το κεντρικό ανάχωμα της Ακροδεξιάς, σε μια προσπάθεια να αναρριχηθούν στις καρέκλες της εξουσίας χρησιμοποιώντας ακραία συνθήματα και ακραία ρητορική στον αντίποδα της Ακροδεξιάς, με αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο άκρων στο πολιτικό σύστημα.

Στην Ελλάδα ο ρόλος της Αριστεράς και του σοσιαλισμού είναι συγκεκριμένος, σε σημείο που να ταυτίζονται με τα αφηγήματα και τις θεωρίες συνωμοσίας της Ακροδεξιάς που ευτυχώς δεν δείχνει, προς το παρόν, να διαθέτει εκείνες τις δεξαμενές ψηφοφόρων που θα μπορούσαν να τη μετατρέψουν σε κεντρικό πολιτικό παίκτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη η… συγκόλληση των κομμάτων της Κεντροαριστεράς. Εν αντιθέσει με τη Γαλλία, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει μπαμπούλας ακροδεξιός. Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Δεξιά, Κεντροδεξιά και κέντρο, αποτελεί ισχυρό ανάχωμα και η ΝΔ παραμένει το κόμμα που αποτελεί φραγμό σε ακροδεξιές θεωρίες και βλέψεις.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία δείχνει και πόσο μακριά βρίσκεται απο τα ελληνικά δρώμενα, όπως και το ότι τελικά πράγματι δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη στις ευρωεκλογές.