Σφοδρή κριτική έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατά του Στέφανου Κασσελάκη, σε πάνελ του OPEN με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, σε μια εκ των οποίων αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «υπονομευτή», η κυρία Νοτοπούλου είπε ότι «δυστυχώς η κατάσταση μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολη στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθείτε κι εσείς μια ανακολουθία, μέσα από τις αναρτήσεις του προέδρου. Για παράδειγμα παρατηρώ ότι μετά την επιστολή που στείλαμε 87 άτομα (...) στην αρχή την καλωσόρισε αυτή την επιστολή στην συζήτηση, στην πορεία ενημερωθήκαμε από μια ανάρτηση για "σχέδια του Αλέξη Τσίπρα που υπονομεύουν τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη". Αυτό όμως, δεν είναι μια σοβαρή εικόνα ενός κόμματος». Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη διαπίστωση, είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου περίμενε μια κάποια «σοβαρή εικόνα» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον όμως έχει η τοποθέτηση της κυρίας Νοτοπούλου, στο ερώτημα του δημοσιογράφου εάν θα μπορέσει να είναι στο ίδιο κόμμα με τον Στέφανο Κασσελλάκη, ο οποίος κατηγόρησε τους 87 που υπέγραψαν το κείμενο της προηγούμενης εβδομάδας, ως υπονομευτές με σχετική ανάρτησή του. Η κυρία Νοτοπούλου σχολίασε ότι «οι θεωρίες περί κυνηγιού τοτέμ, υπονομευτών, μαγισσών, φαντασμάτων, δεν έχουνε κανέναν χώρο όχι μόνο σε ένα κόμμα της Αριστεράς, σε κανένα δημοκρατικό κόμμα. Η θεωρία του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κάπου εκεί έξω και ενορχηστρώνει την υπονόμευση του Στέφανου Κασσελάκη, χρησιμοποιώντας πέντε-έξι βουλευτές είναι κατάπτυστη και αδιανόητη. Αυτό δεν είναι μια σοβαρή θεωρία και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου». Μη-σοβαρή και κατάπτυστη δηλαδή, η θεωρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν η δήλωση της κυρίας Νοτοπούλου, ότι «πιστεύω ότι ο πρόεδρος αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συζήτησης, θα επιστρέψει, θα συζητήσουμε. Δεν υπάρχουν σχέδια (...) όσοι καλλιεργούν θεωρίες διασπάσεων θα μας βρουν απέναντι. Θέλω να τονίσω ότι εμείς ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», μιας και ο «μη-σοβαρός» πρόεδρος, οποίος διακινεί «κατάπτυστες θεωρίες», όχι μόνο δεν αμφισβητείται, αλλά οι «υπονομευτές» του, του κάνουν και τεμενάδες προκειμένου να γυρίσει από τις ΗΠΑ και να συζητήσουν στα όργανα του κόμματος! Και αυτό, διότι το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης, είναι όχι απλώς ορατό, αλλά πολύ πιθανό μάλιστα. Για αυτό και το «ξορκίζουν» προκαταβολικά. Δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει τα ξημερώματα από της ΗΠΑ, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να σηματοδοτήσουν πολλές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Νίκος Σβέρκος: «Είπατε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, το είπε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι χρειάζεται ψυχραιμία. Εσείς αυτή την ψυχραιμία τη βλέπετε; Γιατί βλέπουμε αναρτήσεις του κυρίου Κασσελάκη, ουσιαστικά να σας θέτουν στον ρόλο του υπονομευτή. Εσείς μπορείτε την επόμενη ημέρα να συνεννοηθείτε και να βρίσκεστε στο ίδιο κόμμα με τον κύριο Κασσελάκη, όταν σας έχει προσάψει τόσο βαριές κατηγορίες;»

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ο πρόεδρος πρέπει να προσέλθει στα όργανα, να συζητήσουμε δημοκρατικά, συλλογικά, να αποσαφηνίσει το τι ακριβώς εννοούσε. Πράγματι, οι θεωρίες περί κυνηγιού τοτέμ, υπονομευτών, μαγισσών, φαντασμάτων, δεν έχουνε κανέναν χώρο όχι μόνο σε ένα κόμμα της Αριστεράς, σε κανένα δημοκρατικό κόμμα. Η θεωρία του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κάπου εκεί έξω και ενορχηστρώνει την υπονόμευση του Στέφανου Κασσελάκη, χρησιμοποιώντας πέντε-έξι βουλευτές είναι κατάπτυστη και αδιανόητη. Αυτό δεν είναι μια σοβαρή θεωρία και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου. Στο δια ταύτα, σήμερα θα πρέπει να δούμε πού πηγαίνει η προοδευτικός χώρος. Και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι συναισθάνομαι την ευθύνη, ως βουλευτής. Ως βουλεύτρια (sic) τη συναισθάνομαι. Και νιώθω την ανάγκη να μιλήσω στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως έκαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκαναν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -το αυτονόητο- και να μεταφέρω τα μηνύματα από την περιφέρειά μου. Για αυτό εκλέγονται και οι βουλευτές».

Νίκος Σβέρκος: «Εδώ, υπάρχει ένα ιστορικό - και έχουμε δει ακριβώς πώς κινείται ο κύριος Κασσελάκης. Την τελευταία φορά που υπήρξε διένεξη με στελέχη, βγήκε και μίλαγε για θεωρίες «πουμαρό», για αναλύσεις και τα λοιπά. Αν λοιπόν επιμείνει σε αυτή τη γραμμή, εσείς πόσες επιλογές έχετε πλέον; Ή να υποταχθείτε πλήρως σε αυτόν τον εμπρηστικό λόγο του κυρίου Κασσελάκη, ή τι; Ποια είναι η επόμενη επιλογή σας;»

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ας μη μιλήσουμε με υποθέσεις κύριε Σβέρκο. Εγώ πιστεύω ότι ο πρόεδρος αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συζήτησης, θα επιστρέψει, θα συζητήσουμε. Δεν υπάρχουν σχέδια (...) όσοι καλλιεργούν θεωρίες διασπάσεων θα μας βρουν απέναντι. Θέλω να τονίσω ότι εμείς ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να μείνουμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ, να πολλαπλασιαστούμε αλλά να πούμε και τι θα κάνει ο προοδευτικός χώρος συνολικά. Δεν μπαίνω σε σενάρια χρίσματος "ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μόνο από τα πάνω"».