Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος έστειλε τα δικά του μηνύματα στον Στέφανο Κασσελάκη, ασκώντας τον παράλληλα σκληρή κριτική για τον τρόπο που έχει επιλέξει να ηγείται του κόμματος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας άνθρωπος που δεν δέχεται καμία κριτική στο πρόσωπο του αλλά δεν ανέχεται ούτε τη διαφορετική άποψη στο κόμμα, υπονοώντας ότι ο ίδιος ναρκοθετεί την ηγεσία του: «στην αριστερά υπάρχει μία κουλτούρα, η οποία λέει ότι έχουμε πολύ εύκολη την κριτική, ενίοτε και την πολεμική αλλά έχουμε και την αυτοκριτική. Ο κ. Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική, δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη. Μου δίνει την εντύπωση ότι δεν κατάλαβε ποιανού κόμματος ήρθε να ηγηθεί». Επιπλέον συμπλήρωσε γεμάτο νόημα, εκθέτοντας την αλαζονεία Κασσελάκη ότι «Ο κ. Κασσελάκης μου έδινε πάντα την εντύπωση του ανθρώπου που είχε ένα σλόγκαν: Θεέ μου βοήθα με από την κριτική γιατί από την αυτοκριτική ξέρω να προφυλάσσομαι». 

Ωστόσο η σκληρή κριτική του κατά του Στέφανου Κασσελάκη δεν σταματά εδώ, φανερώνοντας το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τα μαύρα ταμεία για την εποχή που και ο ίδιος ήταν διευθυντής του κόμματος ενώ πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε το γάντι στο νυν πρόεδρο, αναφέροντας ότι για να υπάρχουν μαύρα ταμεία, πρέπει να έχουν γίνει χατίρια σε ολιγάρχες και τον κάλεσε να μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία: «Τι έφτασε στο σημείο τον κ. Κασσελάκη να πυροβολεί τα πόδια του και να μιλάει για «μαύρα» ταμεία; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίστανται μαύρα ταμεία. Για να έρθουν κάποιοι ολιγάρχες και να σου δώσουν με τη «σακούλα» χρήματα σημαίνει δύο πράγματα: Ή είσαι στην κυβέρνηση και κάνεις "χατιράκια" με αναθέσεις που ο άλλος θα δώσει το «αντίδωρο», ή είσαι στην αντιπολίτευση αλλά ψηφίζεις ευνοϊκά για τους ολιγάρχες που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ας μας πει κάποιος πότε ο ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν τρόπο στήριξε αυτό που καταγγέλλει». Μίλησε δε και για την ανακολουθία των λόγων του Στέφανου Κασσελάκη προσθέτοντας ότι «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήξεις αφίξεις. Τη μία ημέρα μιλάει για «μαύρα» ταμεία, την άλλη προσπάθησε να τα μαζέψει». 

Βάζουμε μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος μιλώντας για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που έχει επιλέξει ο Στέφανος Κασσελάκης να ηγηθεί του κόμματος, μίλησε για μια αυτοκαταστροφική πορεία που διαλύει το κόμμα: «Αυτές οι εξελίξεις είναι αυτοκαταστροφικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουμε μπουρλότο». Παράλληλα δήλωσε άγνοια για το αν θα αμφισβητηθεί επίσημα ο Στέφανος Κασσελάκης στα όργανα του κόμματος, ωστόσο τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αρνητικό αλλά ο πρόεδρος αρνείται να το συζητήσει με τα μέλη. 

Τέλος έριξε καρφιά στον Στέφανο Κασσελάκη και για την οικονομική διαχείριση στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο οι οικονομικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και των μέσων ενημέρωσης ήταν πλήρως καλυμμένες για το 2023, παρά τη μείωση της χρηματοδότησης, ενώ ανέφερε ότι υπήρχε πλάνο για το τι έπρεπε να γίνει φέτος, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ ήξερε, δεν έπραξε απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα τώρα να οδηγούμαστε σε λουκέτα και απολύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισροές από κρατική χρηματοδότηση, εισφορές μελών έως 75.000 ευρώ ετησίως, εισφορές βουλευτών που φτάνουν 20% της βουλευτικής αποζημίωσης. Τέλος, υπάρχουν και οι επώνυμοι που μπορούν να κάνουν δωρεές στο κόμμα μέχρι 20.000 ευρώ ετησίως. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023 από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα ότι η κρατική χρηματοδότηση θα απομειωνόταν περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα έπρεπε να γίνει ένας σχεδιασμός για το 2024. Μέχρι 31.12.2023 ήταν απολύτως καλυμμένες οι ανάγκες. Το μεγάλο πρόβλημα είχε να κάνει με το 2024. Από την αρχή, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι έπρεπε να λήφθούν πολύ συγκεκριμένα μέτρα». 

Πρόσθεσε δε γεμάτο νόημα ότι «Όταν αναλαμβάνεις, πρέπει να γνωρίζεις τι μπορεί να σου σκάσει στα χέρια. Ένας πρόεδρος δεν είναι μόνο πολιτική ή επικοινωνιακή διαχείριση. Είναι διοίκηση όλου του οργανισμού και του κόμματος. Η εύκολη λύση είναι να τα ρίχνεις στους προηγούμενους», καταλογίζοντας ουσιαστικά στον Στέφανο Κασσελάκη διαχειριστική ανεπάρκεια. Τέλος για την Αυγή και το Κόκκινο, ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε ότι «η διοίκηση των δύο μέσων, ο Γιάννης Δρόσος και Λευτέρης Αρβανίτης, είχαν καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη που προέβλεπε μία σειρά μέτρων για τον εξορθολογισμό των δύο μέσων, και κυρίως της Αυγής. Ναι, προέβλεπε κυριακάτικο φύλλο της Αυγής». Ούτε ωστόσο το τελευταίο έλαβε υπόψιν του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είτε ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κλείσει τα μέσα και να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα, είτε δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διάσωσή τους. Όπως και να έχει, ο πόλεμος μεταξύ Αλέξη Τσίπρα - Στέφανου Κασσελάκη είναι πλέον ανοιχτός και είναι θέμα χρόνου η οριστική ρήξη.