Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείς να σχολιάσει την τριήμερη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στις Σπέτσες, μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Πέτρος Παππάς ήταν πολύ θετικός, καθώς στο επάγγελμά του (ιατρός) είναι πάγια πρακτική εδώ και πολλές δεκαετίες, για τα συνέδρια και τα εκπαιδευτικά σχολεία. Κληθείς να σχολιάσει την στάση ορισμένων στελεχών να μην παραστούν, όπως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, η οποία είπε ότι την πειράζει το καράβι, ο Πέτρος Παππάς είπε ότι είναι αδιανόητο το να μην παραστεί σε μια τέτοια σύσκεψη εργασίας, ενώ σχολιάζοντας την δικαιολογία της, είπε ότι αυτό είναι στο επίπεδο του αστείου και ως ιατρός συνέστησε... δραμαμίνες!

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι η πρώτη σκληρή στάση από το «στρατόπεδο Κασσελάκη» έρχεται από τον Πέτρο Παππά, κι αυτό γιατί ήταν ο πρώτος που προέτρεψε τα στελέχη που διαφωνούσαν με την εκλογή του Στέφανου κασσελάκη, να φύγουν εφόσον δεν τους αρέσει. Ο Πέτρος Παππάς άλλωστε, ήταν ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκε δημοσίως υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως η γνώμη του να παίζει έναν κάπως πιο σημαίνοντα ρόλο, στις αποφάσεις που παίρνει ο Στέφανος Κασσελάκης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κομματική πειθαρχία. Περιμένουμε με ενδιαφέρον, εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα υιοθετήσει την άποψη του Πέτρου Παππά και για το εάν θα υπάρξουν κυρώσεις, σε όποιον είναι αδικαιολογήτως απών.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Πέτρος Παππάς: «Κακώς υπάρχει αυτή η επίκριση, ότι αυτές είναι πρακτικές των πολυεθνικών, γιατί εμείς (σ.σ. ομιλεί ως ιατρός) το κάνουμε πολύ συχνά, σε επιστημονικά σχολεία. Δηλαδή, πηγαίνουμε σε μακρινές περιοχές, ακριβώς για να μην υπάρχουν περισπάσεις και επικεντρωνόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι κάτι, το οποίο είναι πολύ παραγωγικό και νομίζω ότι θα δικαιωθεί στην πράξη, η επιλογή του προέδρου».

Άκης Παυλόπουλος: «Και με όσους δεν θα έρθουνε;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Και με όσους δεν θα έρθουνε, θα κάτσουν εδώ. Θα κάνουν τηλεεργασία».

Πέτρος Παππάς: «Είναι μια πρόσκληση για την κοινοβουλευτική ομάδα, οφείλουν όλοι οι βουλευτές να ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή. Θεωρώ αδιανόητο -εκτός αν κάποιος έχει πολύ σοβαρό, προσωπικό κώλυμα- θεωρώ αδιανόητο κάποιος να μην παραστεί σε μια τέτοια σύσκεψη εργασίας».

Δημήτρης Οικονόμου: «Ναι, γιατί είναι συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν είναι κάτι απλό».

Πέτρος Παππάς: «Και μάλιστα διαρκής και μάλιστα με συγκεκριμένους στόχους-»

Άκης Παυλόπουλος: «Πώς θα πει ο άλλος "δεν πάω", ή "με πιάνει η θάλασσα, δεν την αντέχω"»;

Πέτρος Παππάς: «Θεωρώ ότι είναι στο επίπεδο του αστείου, ως γιατρός θα πω ότι υπάρχουν και πολύ καλά φάρμακα, που καταπολεμούν τη ναυτία».

Άκης Παυλόπουλος: «Άρα, θα είναι αδικαιολόγητη η όποια απουσία, εκτός από λόγους ανωτέρας βίας».

Πέτρος Παππάς: «Προφανώς. Και οι λόγοι ανωτέρας βίας, είναι κάτι το οποίο μπορεί κάποιος να εξηγήσει».