Στην -όχι και τόσο- άμεση προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν τη δυσφορία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα «αυτογκόλ» του Στέφανου Κασσελάκη, άρχισαν να επιδίδονται τα στελέχη της Νέας Αριστεράς. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, υποστήριξε ότι ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο, αντί από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται, συνιστά κίνηση ανάδειξης της ιδιοκτησίας της θέσεως του προέδρου, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κριτική έγινε πρώτα από διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη «με το ένα πόδι στην έξοδο» από το κόμμα, όμως τα απανωτά αυτογκόλ της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρομερή ευκαιρία στα στελέχη Νέας Αριστεράς, προκειμένου να αποδομήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και δυνητικά να προσελκύσουν και άλλους πρώην συντρόφους στις τάξεις τους. Είναι βέβαιο ότι τις προσεχείς ημέρες -διότι δεν δείχνουν να βιάζονται ιδιαιτέρως- θα εστιάσουν την κριτική τους στην ατυχή δήλωση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, καθώς εκεί «πονάει» ο ΣΥΡΙΖΑ: όσο επιβεβαιώνει -ή έστω δείχνει ότι επιβεβαιώνει- τις ανησυχίες που εξέφρασαν τα στελέχη που αποχώρησαν τον περασμένο Νοέμβριο, τόσο πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει και νέο κύμα αποχωρήσεων. 

Η δήλωση του Δημήτρη Βίτσα

Δημήτρης Βίτσας: «Θέλω να υποβάλλω μια ερώτηση, που την έχω εδώ και καιρό. Δεν είναι κάτι το σοβαρό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ -τουλάχιστον όταν φύγαμε- δεν χρωστούσε σε καμία τράπεζα ούτε ένα ευρώ».

Δημήτρης Τάκης: «Ναι».

Δημήτρης Βίτσας: «Ε, γιατί δεν έκανε, αφού βρέθηκε σε αυτήν την ταμειακή δυσκολία- το πολύ απλό πράγμα, να ζητήσει ένα μικρό δάνειο από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και να παρακρατηθεί αυτό το ποσό από την κρατική επιχορήγηση; Και έγινε όλη αυτή η φασαρία, η οποία είχε κατά τη γνώμη μου τον μοναδικό στόχο να αναδείξει την ιδιοκτησία του κυρίου Κασσελάκη, της θέσεως του προέδρου; Δεν μπορώ να καταλάβω».

Δημήτρης Τάκης: «Ε, ίσως γιατί δεν ήθελαν να έχουν δάνεια. Είναι ενδιαφέρον το ερώτημα».

Δημήτρης Βίτσας: «Ε, τώρα έχουν στον Στέφανο Κασσελάκη».