Μετά τα πρώτα δυο «αυτογκόλ», δηλαδή τον δανεισμό των μέσων του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και την μονομερή απόφαση να γίνει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, προστίθεται και ένα τρίτο «αυτογκόλ» και συγκεκριμένα, η δήλωση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ότι το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε στον Στέφανο Κασσελάκη την υπουργοποίησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα τρία απανωτά επικοινωνιακά «αυτογκόλ» έχουν ήδη αρχίσει και φθείρουν την συνοχή του κόμματος, καθώς υπάρχουν πολλά στελέχη που αμφιταλαντεύονταν για το εάν θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θα ακολουθήσουν τους συντρόφους τους στη Νέα Αριστερά και τα οποία κάνουν λόγο για πλήρη δικαίωση των στελεχών που έφυγαν κατά τη διάσπαση του Νοεμβρίου.

Είναι τελικά Αριστερός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτή ήταν η κριτική που άσκησαν ευθύς εξ αρχής, τα στελέχη εκείνα τα οποία έφυγαν με την διάσπαση του Νοεμβρίου: «είναι καν Αριστερός, ο Στέφανος Κασσελάκης»; Με κάτι τέτοιες δηλώσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δικαιώνονται, καθώς η λογική λέει ότι για να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη -το οποίο έχει ήδη διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης- είναι απόδειξη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πραγματικότητα ήταν ιδεολογικά πολύ πιο κοντά στην Νέα Δημοκρατία, παρά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοια σκέπτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν πλέον ότι ο «αλεξιπτωτιστής» Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο αυτάρεσκος, που δεν του έφτανε απλώς η υπουργοποίηση, αλλά ήθελε να γίνει απευθείας πρωθυπουργός. Και για αυτό άλλωστε, ξεσήκωσε μια τακτική από την γνώριμη Wall Street, την επιθετική εξαγορά ενός πρόθυμου φορέα, προκειμένου να το επιτύχει.

Προφανώς, το σκεπτικό της δήλωσης του Μανώλη Καπνισάκη είναι το εξής: «εκτιμούσε τόσο πολύ τις ικανότητες του Κασσελάκη, ο πανίσχυρος Μητσοτάκης, που τον ήθελε για υπουργό του. Άρα ο Κασσελάκης είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος». Τι κι αν προσπάθησαν να πάρουν λίγη από την αίγλη του Κυριάκου Μητσοτάκη; Δεν τους βγήκε σε καλό τελικά.