Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην Πιερία για τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του υποψηφίου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Φρέντι, ο όποιος κρατείται στις φυλακές της Αλβανίας εδώ και έναν, πλέον, χρόνο από την εκλογή του ως δημάρχου Χειμάρρας, προκειμένου να μην ορκιστεί. Το μήνυμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη ακούστηκε ηχηρά από το γιο του, τον οποίο συνόδευσε στην περιοδεία του στον νομό ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος.

Εκεί συνάντησαν τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, πρώην υπουργό Ναυτιλίας και νυν Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη. Ενδιαφέρον σημείο της συνάντησης ήταν η στιγμή που του έδωσαν ένα εικόνισμα της Παναγίας, για να δίνει κουράγιο τον πατέρα του στις φυλακές.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο, ο οποίος ήταν ομοίως ιδιαίτερα υποστηρικτικός και έδωσε δώρα για τον Φρέντη. Στα γραφεία ΔΕΕΠ Πιερίας τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Μπρουσκελης και μέλη, ενώ παρευρέθησαν και οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας. Όλοι μαζί ξενάγησαν τον Πέτρο στο περίπτερο της ΝΔ στην Πιερία και ευχήθηκαν στον πατέρα του καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.