Πληθαίνουν καθημερινά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συντάσσονται ανοιχτά με την υποψηφιότητα Μπελέρη στις ευρωεκλογές. Νέος, ένθερμος υποστηρικτής ο Διονύσης Ακτύπης, Βουλευτής Ζακύνθου ΝΔ, ο οποίος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του ότι «η στήριξη της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι ένα μήνυμα στήριξης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και φυσικά του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».

Αυτό έγινε, με αφορμή την επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Λεονάρδου Μπελέρη, αδερφού του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι, που κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου από το καθεστώς Ράμα. Για το λόγο αυτό, την προεκλογική του εκστρατεία πραγματοποιούν ο αδερφός του Λεονάρδος και ο γιος του Πέτρος, προκειμένου να μεταφέρουν μήνυμα υπερηφάνειας για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Με τη Ζάκυνθο, δε, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έχει ιδιαίτερους δεσμούς, αφού εκεί παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αντωνία το 1993 και εκεί γεννήθηκε και ο γιος τους, Πέτρος.

Η περιοδεία Μπελέρη-Ακτύπη περιλάμβανε επίσκεψη στην αγορά της πόλης της Ζακύνθου με τον Πρόεδρο και μέλη της τοπικής ΝΔ Ζακύνθου, συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Στασινόπουλο και με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Καποδίστρια, επίσκεψη στον Άγιο Λέοντα και συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο του δήμου.