Σε αυτή την άθλια δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Προκειμένου να περιγράψει το διακύβευμα του πολιτικού του χώρου, δηλαδή να μην ενισχυθεί η Ακροδεξιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε σε μια εντελώς ανεκδιήγητη δήλωση, η οποία είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα. Ο κύριος Φίλης είπε ότι «υπάρχει ένα θέμα αυτή τη στιγμή με την Δεξιά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Λέγεται "Μελόνι και Ακροδεξιά". Παίζει εδώ ο Μητσοτάκης με τον Μπελέρη και τον άλλο υπόκοσμο που υπάρχει σήμερα -της Ακροδεξιάς- στη χώρα μας για να πάρει ψήφους». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν είναι υπόκοσμος ο Φρέντι Μπελέρης, ο κύριος Φίλης είπε ότι «λέω τον υπόκοσμο της Ακροδεξιάς. Ο κύριος Μπελέρης είναι παρακρατικός με απόφαση ελληνικού δικαστηρίου», αναπαράγοντας το αποδομημένο επιχείρημα της Αλβανίας.

Αλλά, σαν έφτανε αυτό, το πήγε και ένα βήμα παρά πέρα! Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν καλώς κρατά -παρανόμως- φυλακισμένο τον Φρέντι Μπελέρη ο Έντι Ράμα, ο κύριος Φίλης είπε «όχι, δεν έχω αυτή την άποψη. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να μετατρέπουμε ένα θέμα εσωτερικής τάξης της Αλβανίας, σε ένα θέμα ελληνικής εσωτερικής τάξης»! Προφανώς, αυτή τη στιγμή ο κύριος Ράμα ψάχνει τις κάβες, προκειμένου να του στείλει δώρο ένα μεγάλο καλάθι με κρασιά. Είναι αδιανόητο το γεγονός, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις αλβανικές αρχές, η διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, να υποβιβάζεται σε διμερές θέμα, από Έλληνα πολιτικό. Είναι εντελώς απαράδεκτο και κανονικά, θα πρέπει το κόμμα του να αποδοκιμάσει τη συγκεκριμένη δήλωση.

Λέμε όμως «κανονικά», διότι μόνο αυτό δεν πρόκειται να γίνει, καθώς ο κύριος Φίλης έχει μια περίεργη συνήθεια να υποβιβάζει την καταπίεση και τις κτηνωδίες που έχει δεχτεί ο Ελληνισμός σε Αλβανία και Τουρκία, μην τυχόν και «ανάψει η σπίθα του εθνικισμού». Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε, ήταν η επίσης άθλια δήλωσή του -ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τότε- για την γενοκτονία των Ποντίων, όπου πάσχιζε να βρει τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να εξαιρέσει τον Ποντιακό Ελληνισμό από την περιγραφή του εγκλήματος της γενοκτονίας, με επιχειρήματα του τύπου «δεν υπήρχε βιομηχανοποιημένος τρόπος εξόντωσης, όπως με τους Εβραίους στον Β' ΠΠ». Ασχέτως εάν ο ίδιος ο Αδόφλος Χίτλερ, αντέγραψε τις μεθόδους των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ. Φαίνεται ότι για τον κύριο Φίλη, το σημαντικό είναι να υπάρχει «βιομηχανοποιημένος τρόπος εξόντωσης» προκειμένου να μιλήσει κανείς για γενοκτονία και όχι οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί. Η ειρωνεία στην υπόθεση; Το ίδιο ακριβώς κόμμα μιλά σήμερα για «γενοκτονία στην Παλαιστίνη». Αιδώς, σύντροφοι της Νέας Αριστεράς. Αιδώς.

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Νίκος Φίλης: «Υπάρχει ένα θέμα αυτή τη στιγμή με την Δεξιά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Λέγεται "Μελόνι και Ακροδεξιά". Παίζει εδώ ο Μητσοτάκης με τον Μπελέρη και τον άλλο υπόκοσμο που υπάρχει σήμερα -της Ακροδεξιάς- στη χώρα μας για να πάρει ψήφους -»

Γιώργος Κακούσης: «Είναι υπόκοσμος ο Μπελέρης;»

Νίκος Φίλης: «Λέω τον υπόκοσμο της Ακροδεξιάς. Ο κύριος Μπελέρης είναι παρακρατικός με απόφαση ελληνικού δικαστηρίου. Αφήστε τον κύριο Μπελέρη».

Γιώργος Κακούσης: «Μισό λεπτάκι. Είπατε "υπόκοσμος της Ακροδεξιάς, με τον οποίον παίζει ο κύριος Μητσοτάκης". Θέλετε να μας πείτε ονόματα;»

Νίκος Φίλης: «Όχι, δεν θέλω να μπω σε ονόματα, γιατί είναι απόντες αυτή τη στιγμή. Μένω σε ένα όνομα όμως: Μπελέρης. Ο Μπελέρης έχει δικαστεί από ελληνικό δικαστήριο, κεκλεισμένων των θυρών, για παρακρατική δράση. Εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, με διάφορες ιστορίες στην Αλβανία. Το λέω για να το ξέρουμε αυτό το πράγμα. Όχι από τα αλβανικά δικαστήρια τώρα».

Γιώργος Κακούσης: «Καλώς τον έχει ο Ράμα στην Φυλακή;»

Νίκος Φίλης: «Όχι, δεν έχω αυτή την άποψη. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να μετατρέπουμε ένα θέμα εσωτερικής τάξης της Αλβανίας, σε ένα θέμα ελληνικής εσωτερικής τάξης».

Γιώργος Κακούσης: «Δεν είναι θέμα της Αλβανίας, είναι και θέμα της ελληνικής μειονότητας».

Νίκος Φίλης: «Προσέξτε: είναι και θέμα -λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση και επιμένει- διμερές. Ελλάδας και Αλβανίας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

@omadaalithias Να πάει να πει στους Χειμαριώτες ο #φιλης οτι είναι θέμα εσωτερικής τάξης της #Αλβανια #tiktokgr #greece #foryou #fyp #tiktokgreece #omadaalithias #ομαδααληθειας #ελλαδα #Μπελερης #νεααριστερα ♬ πρωτότυπος ήχος - Ομάδα Αλήθειας