Ιδιαίτερα θερμά λόγια ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρη ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στην Αλβανία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι, εφόσον εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Φρέντι Μπελέρης θα αποτελέσει τη «φωνή της εθνικής μειονότητας», ενώ προσέθεσε ότι «είναι άλλο πράγμα να τη μεταφέρουμε εμείς και άλλο πράγμα να έχουν έναν γνήσιο εκπρόσωπο της εθνικής μειονότητας να μιλάει για το θέμα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε τοποθετηθεί και παλαιότερα για την υπόθεση Μπελέρη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Είχε καλέσει το Συμβούλιο της Ευρώπης να καταδικάσει τις πράξεις της αλβανικής κυβέρνησης κατά του εκλεγμένου δημάρχου της ελληνικής μειονότητας, καθώς και την εμπλοκή της στις εκλογικές διαδικασίες. Πρόκειται για μεθόδους που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες και το κράτος δικαίου, σε μία υπόθεση όχι διμερή, αλλά αμιγώς ευρωπαϊκή.