Οι δεξιοί Μανιάτες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Φρέντη Μπελέρη, εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, αλλά κρατούμενο ως σήμερα -με προφάσεις του καθεστώτος Ράμα- στις φυλακές της Αλβανίας. Ιδιαίτερα υποστηρικτικός είναι και ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

lakonia-mpeleris.jpg

Στο πλαίσιο αυτό, ο υιός Πέτρος Μπελέρης πραγματοποίησε θεσμικές συναντήσεις στην περιοχή, μεταξύ άλλων με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, με τον πρώην Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο, με την Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Δεδεδήμου και τον Γενικό Συντονιστή Οργανώσεων ΝΔ Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κυριακούλια. Κατά τη συνομιλία του με τον νυν Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, εκείνοι του εξέφρασαν «την αμέριστη συμπαράσταση του ιστορικού και συμβολικού Δήμου Σπάρτης στον αγώνα σας».

mpelerisjpg2.jpg

Επίσης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Λακωνίας, όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια κα Εύη Παπαγεωργίου, στο Γύθειο όπου συνομίλησε με μέλη της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και με τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο, στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο της ΝΔ και παρέστη σε συγκέντρωση με φίλους στο Οίτυλο.

mpeleris-03HNN.jpg

Ενδεικτική της στήριξης στην υποψηφιότητα Μπελέρη ήταν η ρήση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευσταθίου προς τον Πέτρο: «Στον δίκαιο άνθρωπο ο Θεός δίνει ελπίδα, υπομονή, ψυχραιμία. Οι δοκιμασίες είναι ή βάθρο για να ανέβουμε ή βάραθρο για να γκρεμιστούμε. Για εσάς παιδιά μου πιστεύω θα είναι βάθρο».