Τη λογική του Παύλου Πολάκη ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετήσει έναν πιο φιλικό προς αυτόν πρόεδρο στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα είχε υποστεί το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος για να σχολιάσει το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα. 

«Πιστεύω ότι ήταν λάθος η επιλογή προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν έγινε το Υπουργικό Συμβούλιο για την επιλογή. Η επιλογή προέδρου ήταν διακρίσιμη επιλογή θεσμικά και πολιτικά. Νομίζω ότι αν ήταν άλλη η επιλογή κάποιες από τις κρίσεις μπορεί να ήταν διαφορετικές» είπε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24» και όταν του επισημάνθηκε ότι αυτή είναι η γραμμή Πολάκη για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας απάντησε «το λέω απολύτως». 

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα λάθη που έκανε η κυβέρνησή του τόσο στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών όσο και σε αυτό της σκευωρίας της Novartis, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επισήμανε: «Δεν ξέρω ποια λάθη έχει στον νου του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει και μια οπτική των γεγονότων διαφορετική από τη δική μου και προφανώς γνωρίζει περισσότερα πράγματα και διότι είχε επίγνωση της διαδικασίας περισσότερη από τη δική μου. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι στην περίπτωση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου έγιναν κυβερνητικές επιλογές άρα μπορεί να ζητηθεί ευθύνη και μπορεί οπωσδήποτε να κάνει αυτοκριτική και κάποιος ο οποίος συνέβαλε στη διεξαγωγή τους».