Διαβάζω σήμερα στον Τύπο για τις πέντε «ομάδες» της κυβέρνησης από τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει «παίκτες» για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα – εφόσον εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Κατ’ αρχάς, η «ομάδα» είναι μία και είναι η Νέα Δημοκρατία και σ’ αυτήν την «ομάδα» δεν υπάρχουν ούτε «πρωτοκλασάτοι», ούτε «προεδρικοί», ούτε «κεντροαριστεροί»: πολλώ δε όταν στα δημοσιεύματα έχουν… παραλειφθεί οι κεντροδεξιοί! Όλοι είναι νεοδημοκράτες, εκτός κι εάν μας το κρύβουν και το πληροφορηθούμε μετά τις εκλογές.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, όπως δεν ισχύουν και οι πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιλέξει από αυτές τις «δεξαμενές» για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση. Προφανώς ορισμένοι από τους αναγραφόμενους θα λάβουν τον μπλε φάκελο, όπως και ορισμένες θα πάνε για μανικιούρ – αλλά κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι κυβερνήσεις δεν σχηματίζονται ούτε στα… «αποδυτήρια» ούτε στα «κομμωτήρια».

Διότι στην περίπτωση που ισχύουν όλα όσα δημοσιεύονται, τότε χρειάζεται προσοχή διότι οι «δεξαμενές» ενίοτε στερεύουν και επέρχεται ξηρασία…

Easy Writer