Τέλος στο προεκλογικό πανηγύρι των «θα» και του «δώστα όλα» σκοπεύει να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και βγει νικητής από τις κάλπες της Κυριακής. 

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης θα αφορά την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι είναι εφικτό και τι όχι.

«Δεν μπορούν τα κόμματα να κατεβαίνουν με προγράμματα που στηρίζονται σε «λεφτόδεντρα», διότι πάθαμε και μάθαμε την προηγούμενη δεκαετία από αυτά τα ανεδαφικά προγράμματα, βυθιστήκαμε σε ύφεση, σε τοξικότητα, σε διχασμό, σε ανισότητες, χάθηκαν δουλειές, χάθηκαν επενδύσεις. Τα κόμματα -έστω και με καθυστέρηση μιας κάλπης- ήρθαν στα λόγια μας για την ανάγκη κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων. Και θα το κάνουμε πράξη με νομοθετική ρύθμιση αμέσως μετά την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν πάλι οι πολίτες» είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης, εφόσον δοθεί η εντολή από τους πολίτες, θα περιλαμβάνονται αλλαγές που θα αφορούν και τις διοικήσεις οργανισμών, ώστε να επιλέγονται οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να κάνουν τη δουλειά σε κάθε οργανισμό με βάση αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια, αυστηρά στοιχεία και κριτήρια αποτελεσματικότητας, ικανότητας και προϋπηρεσίας.