Νέο ανένδοτο βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον κήρυξε αυτή τη φορά κατά του ΠΑΣΟΚ στο οποίο επιτέθηκε από τη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι «δεν θα μας κερδίσετε ποτέ» και προσθέτοντας ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο «μας έδιναν σφαλιάρες και γυρνάγαμε και το άλλο μάγουλο» για να σημειώσει πως αυτό… τελείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε ανένδοτο στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα του, για την πανωλεθρία που υπέστη στις εκλογές, υποστηρίζοντας πως εξ αιτίας της στάσης του ηττήθηκε η… απλή αναλογική. Από τη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε πως μετά την 21η Μαΐου αντίπαλος του ήταν και είναι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε απευθυνόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη «δεν θα κερδίσετε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης, δεν είναι φωτοβολίδα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήτανε δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα πολιτικό των πολιτικών του αντιπάλων, όπως έγινε το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά»

«Δεν θα γίνουμε ποτέ κόμμα διαμαρτυρίας, στόχος μας είναι η κυβέρνηση, η εξουσία. Είμαστε και θα είμαστε κόμμα εξουσίας για να δώσουμε την εξουσία στον ελληνικό λαό» είπε για να προσθέσει ότι «σε όλη την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ακριβώς γιατί κοιτάζαμε προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης μας δίνανε σφαλιάρες και εμείς γυρνάγαμε και το άλλο μάγουλο»

Και κατέληξε: «Ε, τελείωσε λοιπόν αυτό. Τώρα δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο» στέλνοντας μήνυμα… κήρυξης «πολέμου» στο ΠΑΣΟΚ…