Με ένα κρεσέντο μαύρης προπαγάνδας έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική του εκστρατεία. Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επιφύλασσε, για τους λιγοστούς οπαδούς που συγκεντρώθηκαν, μια ακραία λαϊκίστικη αναφορά τόσο στα όσα, κατά τον ίδιο, θα συμβούν όσο και στους... νεκρούς. Από αυτούς της πανδημίας μέχρι τα fake news για τους καρκινοπαθείς.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με όσα λέει το τελευταίο εξάμηνο. Μαύρη προπαγάνδα για «μαύρες αγκινάρες» και η δική του... πραγματικότητα για την κατάσταση της χώρας, κυριάρχησαν και στην καταληκτική του ομιλία στο παλιό λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για νεκρούς, έφτασε στο σημείο να αφήνει να εννοηθεί ότι ακόμη και οι νεκροί της πανδημίας οφείλονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για να κορυφώσει την τυμβωρυχητική του λογική υποστηρίζοντας πως η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφήνει τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν.

«Δεν θα έχει το ΕΣΥ δαπάνες, ούτε προσωπικό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Και τις ακριβές θεραπείες θα τις χορηγούν με βάση το προσδόκιμο ζωής των ασθενών. Όποιος δεν έχει το προσδόκιμο που αυτοί θα ορίζουν ας πάει σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο» είπε για να προσθέσει:

«Και αν δεν έχει λεφτά… λυπόμαστε πολύ. Αυτός είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας τους, μην έχετε αμφιβολίες. Δεν έτυχαν οι εκατόμβες της πανδημίας. Δεν έτυχαν τα Τέμπη. Αυτή η ιδεολογία όμως, που μετράει ακόμα και τις ανθρώπινες ζωές με κέρδη και ζημιές, μας οδηγεί σε μια κοινωνία βαρβαρότητας».

Επαναλαμβάνοντας τα γνωστά fake news που επιδιώκει να μετατρέψει σε επιχειρήματα απέδειξε, κλείνοντας και αυτόν τον προεκλογικό κύκλο, ότι αδυνατεί να παρουσιάσει οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο πέραν αυτού του ακραίου λαικισμού, του πολακισμού που αποτελεί πλέον το dna της Κουμουνδούρου.

Έφτασε στο σημείο να επαναλάβει και όσα έλεγε για τα στελέχη της Αστυνομίας δηλαδή ότι δέρνουν τους νέους για να τα προσθέσει πλέον στα όσα υποστηρίζει για το Λιμενικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την προεκλογική του εκστρατείας όπως την ξεκίνησε. Όχι για αυτές τις εκλογές αλλά για τις προηγούμενες. Με τους βάλτους, τις μαύρες αγκινάρες και τις κατσαρίδες στα δωμάτια. Όπως όλα δείχνουν εφόσον παραμείνει στην εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θ αλλάξει ρότα. Θα συνεχίσει πατώντας στην τοξικότητα και την πόλωση. Άλλωστε σε αυτά έχει πλέον μάθει και ο κομματικός στρατός που δημιουργήθηκε για τον στηρίξει την επομένη των εκλογών.

Αυτό που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής πάντως είναι η εμμονή του να στηρίζει τους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του στη Θράκη αρνούμενος μέχρι την τελευταία στιγμή να ζητήσει να ξεκαθαρίσουν τη θέση και τη στάση τους ως προς τη συνθήκη της Λωζάννης και τα περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας.