ταλαιπωρία (η) 1. δοκιμασία η οποία καταπονεί σωματικά και ψυχικά, «αν εξαιρέσουμε τον Στέφανο που είναι διασκεδαστικός, το να ακούς οποιονδήποτε άλλον συριζαίο να μιλάει είναι σκέτη ταλαιπωρία», 2. κούραση «δηλαδή για να πιαστεί ένας επικίνδυνος εγκληματίας που προσπάθησε να σκοτώσει και αν μείνει ελεύθερος θα προσπαθήσει να σκοτώσει ξανά, πρέπει να ταλαιπωρηθούν για λίγο μερικοί πολίτες που θα μπορούσαν να είναι θύματά του;... Το βρίσκω απαράδεκτο».

Αλληλεγγύη σε κάθε παραβατικό

Ακουγα τον σύντροφο Κόκκαλη (τον οποίο δεν πρέπει να συγχέουμε με τον σύντροφο Κόκκαλη, υιό Σωκράτη) και τον σύντροφο Μαμουλάκη να επιχειρηματολογούν εναντίον της επιτυχημένης διαδικασίας που ακολούθησε η Αστυνομία με την προσαγωγή των εκατοντάδων φιλάθλων και «φιλάθλων» μέσα στους οποίους κρύβονταν ο εγκληματίας και οι συνεταίροι του. Το βασικό επιχείρημά τους ήταν η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι αθώοι πολίτες, ίσως επειδή, ελλείψει σχετικών συναναστροφών, τους διαφεύγει το ότι κανένας σοβαρός πολίτης δεν θα ενοχληθεί από μια ολιγόωρη ταλαιπωρία αν αυτή οδηγήσει στη σύλληψη μιας εγκληματικής συμμορίας από την οποία στην τελική κινδυνεύει και ο ίδιος. Καμιά πραγματικά προοδευτική ψυχή, κανένας γνήσιος αριστερός δεν αντέχει να βλέπει να πετυχαίνουν οι προσπάθειες της Αστυνομίας και να συλλαμβάνονται εγκληματίες και παραβατικοί. Οι χουλιγκάνοι, οι μπαχαλάκηδες και οι λοιποί αντικοινωνικοί εγκληματίες είναι κι αυτοί άνθρωποι και οι σύντροφοι είναι πάντα με τον άνθρωπο.

Γούρνες

Είδα τον ηγέτη της Τζάκρη να διαφημίζει τα «Think Tank» (Δεξαμενές Σκέψεις) του ΣΥΡΙΖΑ και την επικεφαλής τους, συντρόφισσα Βουτυράκου, και δεν είμαι σίγουρος αν ο όρος think tank είναι σωστός για το κόμμα του συντρόφου Πολάκη. Ίσως το «Λεκάνες» ή έστω «Γούρνες Σκέψεις» να ταιριάζει καλύτερα.

Ανάλογα με τι τους συμφέρει

Πολύ σωστά έλεγε ο σύντροφος Ραγκούσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πάντα να υπερψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες για συμβολικούς λόγους και για να μην τον κατηγορεί η κυβέρνηση. Αφού στο κόμμα η πιθανότητα ορθής κρίσης έχει αποκλειστεί, το πιο λογικό είναι να επιλέγουν αποκλειστικά με βάση τις εκλογικές τους ανάγκες.

Σαρκασμός

«Τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά», είπε καταφέρνοντας να μείνει ανέκφραστος ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που βγήκαν από την αυλή του σπιτιού για να σκοτώσουν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη και με παραξένεψε πάρα πολύ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο σαρκασμός εναντίον του πελάτη σου είναι υπερασπιστική τακτική.