αγγλία(η)

1. πρότυπο που είναι πρακτικά αδύνατο να μιμηθείς «αντί να κοιτάς τι φοράνε τα μοντέλα που είναι αγγλίες, καλύτερα να δεις τι σου πάει εσένα» 2. σύγκριση ανόμοιων «είναι εντελώς αγγλία να συγκρίνεις τη Σούπερ Λιγκ με την Πρέμιερσιπ» 3. γεγονός για το οποίο μιλούν πολλοί, αλλά λίγοι γνωρίζουν «καλύτερα να μη μιλάς για τη Θάτσερ και τους χούλιγκαν, γιατί το θέμα είναι αγγλία»

Δεν υπάρχει χειρότερη προτροπή...

Σε ό,τι αφορά το θέμα της οπαδικής βίας, δεν υπάρχει χειρότερη προτροπή από το «ας κοιτάξουμε τι έκαναν στην Αγγλία». Το να ζητάς από τις ελληνικές αρχές να μιμηθούν τις βρετανικές είναι το ίδιο αστείο με το να είσαι ο προπονητής της Λαμίας και να ζητάς από τους ποδοσφαιριστές σου να παίξουν όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, ή με το να πηγαίνεις στον κομμωτή σου με φωτογραφία κάποιας γωστής χολιγουντιανής σταρ. Ενα ανοργάνωτο και όχι ιδιαιτέρως πλούσιο κράτος με ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα ΔΕΝ είναι δυνατόν να μιμηθεί ένα πολύ πλούσιο και καλά οργανωμένο κράτος του οποίου το πρωτάθλημα, ακόμα και στην παρακμιακή του περίοδο, είχε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι συμπολίτες οι οποίοι προτρέπουν σε μίμηση νομίζουν (μεταξύ πολλών άλλων) ότι η εξαφάνιση της βίας από τα αγγλικά γήπεδα οφείλεται στην απόφαση της Θάτσερ να αποκλείσει τις αγγλικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ανεπάρκεια

«Οι διατάξεις για τις κάμερες που υπήρχαν ήταν ανεπαρκέστατες» απεφάνθη με σιγουριά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Βρούτσης και δεν έχω κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσω. Μόνο που η Νέα η Δημοκρατία δεν έγινε κυβέρνηση πριν από τρεις μήνες, αλλά είναι κυβέρνηση τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, οπότε μάλλον κάποιος από την κυβέρνηση θα πρέπει να μας εξηγήσει πού οφείλεται αυτή η ανεπάρκεια.

Κάτι που αρνούμαι να πιστέψω

Σίγουρα δεν μπορεί να οφείλεται στον προκάτοχο του υπουργού Βρούτση, τον υπουργό Αυγενάκη. Αρνούμαι να πιστέψω ότι επικεφαλής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να είναι κάποιος που ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού δεν προβληματίστηκε ούτε δευτερόλεπτο από μια τέτοια ανεπάρκεια.

Κατάλληλος

Νομίζω πως πια ακόμα και ο πιο σκεπτικιστής σχετικά με τη δυνατότητα του ηγέτη της Τζάκρη, Στέφανου Κασσελάκη, να αναλάβει το κόμμα του μπροέδρου Τσίπρα πλέον δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει ότι η σκυτάλη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στα κατάλληλα χέρια: μετά από μόλις δυο-τρεις μήνες δουλειάς και ο Στέφανος έβγαλε έρπη.