Ακούω τα μισοαγγλικά-μισοελληνικά κείμενα των διαφημίσεων και των τρέιλερ «ψυχαγωγικών» εκπομπών, μετά ακούω τις αγγλικούρες που πετούν διάφοροι Ελληνάρες δημοσιογράφοι (οι πραγματικά αγγλομαθείς συνήθως μιλούν καλά ελληνικά) και σκέφτομαι ότι αν υπάρχει κάτι σήμερα που να είναι στ’ αλήθεια «πιο επίκαιρο από ποτέ» είναι η «Μαντάμ Σούσου» του Δημήτρη Ψαθά.

Κάθε σπίτι και από ένα σχολείο

περπάτημα (το) 1. σκληρό και απάνθρωπο βασανιστήριο, «κάθισα να δω “ψυχαγωγική” εκπομπή στην τηλεόραση και μου φάνηκε περπάτημα», 2. αυτό που προσβάλλει τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, «το ’21 οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν καθώς δεν άντεχαν άλλο το περπάτημα της τουρκικής σκλαβιάς», 3. ευχή για κάτι κακό, κατάρα, «δεν θα σε συγχωρήσω ποτέ και το περπάτημά μου θα σε κυνηγά για πάντα».

Δεν καταλαβαίνω τι σκεφτόταν η Δόμνα η Μιχαηλίδου όταν έγραφε ότι όχι μόνο δεν είναι τόσο τρομερό να περπατούν 1,5 χλμ. οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο, αλλά κάνει και καλό. Πώς είναι δυνατόν όχι να γράφεις αλλά ακόμα και να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο στη χώρα της οποίας οι κάτοικοι πάνε ακόμα και στην τουαλέτα με ΙΧ; Πώς είναι δυνατόν να μην εξοργίσεις τους Ελληνες που για να περπατήσουν 200 μέτρα πρέπει το αμάξι να είναι στο συνεργείο και τα ταξί να έχουν απεργία; Πώς γίνεται να υποτιμάς έτσι τους γονείς που για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο κλείνουν διαβάσεις αναπήρων και καβαλάνε πεζοδρόμια; Πώς είναι δυνατόν ένα μέλος της κυβέρνησης να προσβάλλει έτσι τα ιερά και τα όσια της φυλής; Νομίζω ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η Δόμνα η Μιχαηλίδου είναι να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη και να εξαγγείλει ένα σχολείο δίπλα σε κάθε σπίτι. Και με μεγάλα πεζοδρόμια να παρκάρουν οι γονείς όταν περιμένουν τα βλαστάρια τους.

Ερώτημα

Διαβάζω ότι «στο στόχαστρο των ερευνών για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό μπαίνουν και οι συνδεσμίτες που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου» και αναρωτιέμαι: Γιατί να μην είναι έτσι κι αλλιώς στο στόχαστρο ερευνών και ενδεχομένως στη φυλακή οι συνδεσμίτες που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου;

Νομιμότητα αλλά όχι για όλους

«Θα φροντίσουμε ώστε η ταυτοπροσωπία να εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό», είπε ο υπουργός Οικονόμου μιλώντας για την προσέλευση στα γήπεδα, όταν αυτά ανοίξουν τις κερκίδες τους. Δηλαδή κατά 90-95% στις κερκίδες θα βρίσκονται αυτοί που πρέπει να είναι και μόνο ένα 5-10% θα παραβιάζει το νόμο.