ΜΑΤ (τα) 1. αυτά που σημαδεύει κάποιος που πετάει κάτι, στόχοι «φέρε το τόξο σου και μερικά ΜΑΤ και έλα να παίξουμε σκοποβολή» 2. αυτά που δεν αντέχει ένας αριστερός «σύντροφοι, με στενοχωρεί που δεν καταλαβαίνετε ότι οι επικρίσεις εναντίον του Στάλιν είναι ΜΑΤ» 3. αυτό που είναι απροστάτευτο «το κτήριο μπορεί να φαίνεται οχυρωμένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ΜΑΤ»

Πάλι καλά να λέμε δηλαδή

Οταν άκουσα στο ρεπορτάζ για τη βόμβα στο κτήριο των ΜΑΤ, ότι η σκοπιά του εν λόγω κτηρίου δεν έχει καλή ορατότητα επειδή μπροστά της έχει μεγαλώσει ένα δέντρο και ότι οι κάμερές του δεν έχουν καταγραφικό, μου φάνηκε ότι παράκουσα. Ακόμα κι εγώ που πολλές φορές έχω γράψει για την απροθυμία της πολιτείας να επιβάλλει τον νόμο, δεν πίστευα ότι η διάλυση στα σώματα ασφαλείας είναι τόσο μεγάλη ώστε ακόμα κι ένα κτήριο-στόχος να είναι στην ουσία απολύτως απροστάτευτο. Μετά θυμήθηκα ότι οι άνθρωποι που ήταν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κατά την ανεμπόδιστη εκδρομή των Κροατών χούλιγκαν παραμένουν ακόμα στη θέση τους και κατάλαβα πως στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να εκπλήσσει δεν είναι που τα μέτρα ασφαλείας στο κτήριο των ΜΑΤ είναι χειρότερα κι από περιπτέρου, αλλά που το κτήριο είναι ακόμα στη θέση του.

Σε κάθε περίπτωση κι επειδή θέλω να βοηθήσω στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας όλων των κτηρίων της ΕΛ.ΑΣ. προτείνω στον υπουργό Οικονόμου να τα εφοδιάσει με ταμπέλες που θα γράφουν «ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ» και να δώσει εντολή στους αστυνομικούς να αφήνουν τουλάχιστον ένα φως ανοιχτό κάθε βράδυ.

Περιμένω να τον δω στα δύσκολα

Εσπευσε ο υπουργός Γεραπετρίτης να ικανοποιήσει τον αρχηγό της Νίκης Νατσιό και διέταξε να κατέβει από το γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης ένα έργο τέχνης στο οποίο τα σεντόνια κακοποιημένων γυναικών σχημάτιζαν την ελληνική σημαία και έχω φοβερή αγωνία να δω τι θα κάνει όταν μάθει ότι ο βουλευτής της Νίκης Παπαδόπουλος κατήγγειλε στη Βουλή ότι την περίοδο των γιορτών ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν από μέσα οι καλικάντζαροι.

Αλλοιώσεις

Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του καλλιτέχνη (δεν είμαι πολύ των εικαστικών), αλλά κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι κάποιοι από τους συμπολίτες που ανησυχούν για την (όντως τρομακτική ως προοπτική) πολιτιστική αλλοίωση από τον ισλαμισμό, στην πραγματικότητα γοητεύονται πολύ από τον τρόπο με τον οποίο οι φανατικοί μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν όσα τους ενοχλούν ή τους προσβάλλουν.