Οσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόσο οι εμφανίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη θυμίζουν stand-up comedy. Προφανώς μέσω αυτού του είδους κωμωδίας αναζητά ψηφοφόρους, αν υπολογίσουμε πόσο πειστικά υποδύθηκε τον «τυρέμπορο» στο TikTok, και αμέσως μετά το σούπερ μάρκετ την... υψηλού (τουριστικού) συμβολισμού επίσκεψη και συνάντηση με τον... ομόλογό του Παλαιστίνιο υπουργό Τουρισμού στη Ραμάλα.

Στο ερώτημα γιατί πήγε δεν χωρά αμφιβολία ότι αρμοδιότεροι ημών να απαντήσουν θα ήταν ο Τάσος Δούσης και ο Ευτύχης Μπλέτσας. Αλλά στο γιατί δεν πήγε στο Ισραήλ, αφού όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης «δεν υπάρχει προηγούμενο κάποιος που πάει στα παλαιστινιακά εδάφη να μην επισκέπτεται το Ισραήλ», το πιθανότερο είναι να απουσίαζε ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, οπότε δεν είχε λόγο να πάει.

Σε ό,τι τώρα αφορά την οργίλη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε, τον οποίο χαρακτηρίζει «ατάλαντο επιθεωρησιογράφο» διότι δεν αντιλαμβάνεται την «ιδιαίτερη πολιτική σημασία και αντίκτυπο» της επίσκεψης «εντός και εκτός της χώρας μας», είναι δηλωτική της ιλαρότητας που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τουλάχιστον, εκεί που πήγε, ρώτησε πόσο έχει η φέτα;