Σε μια Ευρώπη που όσο και να φαίνεται σταθερή βρίσκεται σε περιδίνηση, εμείς ασχολούμαστε με τον influencer της Αριστεράς, που έτσι ξαφνικά του ήρθε να αλλάξει επάγγελμα και από επιχειρηματίας να γίνει πολιτικός.

Βλέπουμε τη φέτα και δεν βλέπουμε τη φάκα στην οποία μας οδηγεί η περιέργεια να μάθουμε αν μπορούμε να επαναλάβουμε το πείραμα του 2015 χωρίς να χρεοκοπήσουμε. Ισως γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», ενώ σίγουρα γιατί όλοι θεωρούμε ότι ο Θεός μερίμνησε η χώρα μας να διαθέτει τρία πράγματα: την ελευθερία του λόγου (παραλόγως), την ελευθερία συνείδησης (ασυνειδήτως) και τη σοφία να μην τα ασκούμε ποτέ.

Αλλά αυτή τη φορά ουδέν λάθος θα αναγνωρισθεί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του για να μας σώσει. Εκτός κι αν έχουμε φθάσει σε σημείο ομαδικής παράκρουσης να πιστεύουμε ότι ο Κασσελάκης ως «Μεσσίας» θα σώσει Ελλάδα και Ευρώπη συγχρόνως από την κατάρρευση. Σοβαρά τώρα, ούτε ο ίδιος το πιστεύει, οπότε οι εκτός φρενοκομείου να αρχίσουν να προβληματίζονται αν θα ψηφίσουν διαμαρτυρόμενοι για την τιμή της φέτας ή θα απέχουν για τον... τελεμέ.