Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πάνελ του ΑΝΤ1, στη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείς να σχολιάσει την γνωστή ιστορία με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο έχει δημιουργηθεί η όλη ιστορία, αποδίδοντας το κενό που έχει ο υφιστάμενος νόμος, καθώς ο νομοθέτης δεν μπόρεσε να προβλέψει ότι μπορεί να γίνει αρχηγός κόμματος -πολλώ δε μάλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης- κάποιος που όχι μόνο δεν ήταν ήδη βουλευτής, αλλά ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι «ο νόμος όταν φτιάχτηκε δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι ένας τουρίστας, μπορεί να πάρει να πάρει ένα κόμμα και να γίνει αρχηγός της αντιπολίτευσης. Γιατί ο νόμος τι έλεγε; Ότι οι αρχηγοί των κομμάτων καταθέτουν το πόθεν έσχες όλοι μαζί», καταδεικνύοντας το πνεύμα του νομοθέτη, ότι σύμφωνα με την κοινή λογική, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανώς έχει υποβάλλει τουλάχιστον μια φορά την δήλωση του πόθεν έσχες ως βουλευτής.

Βέβαια, στον κύριο Πέτρο Παππά δεν άρεσε ο χαρακτηρισμός «τουρίστας», λέγοντας ότι «δεν είναι τουρίστας κύριε Γεωργιάδη, είναι ομογενής. Να μιλάτε με μεγαλύτερο σεβασμό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», για να απαντήσει ο κύριος Γεωργιάδης ότι «ο κύριος Κασσελάκης, ήρθε ως τουρίστας. Μάλιστα είχε βγάλει - μα πήγε τον Σεπτέμβριο, μας ανακοίνωσε ότι πάει στη Νέα Υόρκη να πάρει χειμερινά ρούχα, γιατί δεν είχε προβλέψει να έχει χειμερινά ρούχα μαζί του». Στο σχόλιο της δημοσιογράφου, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «αυτό δεν αναιρεί ότι ήρθε ως τουρίστας. Ήρθε ως τουρίστας και τους πήρε το κόμμα. Μπράβο του. Εγώ δεν το λέω αρνητικά για αυτόν. Είναι ένα πολιτικό φαινόμενο που το κατάφερε. Ξαναλέω, μιλάμε για έναν άνθρωπο που αφού κέρδισε, είπε "πάω στην Νέα Υόρκη να φέρω χειμερινά ρούχα, γιατί δεν το είχα προβλέψει να έχω μαζί μου". Άρα ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε». Θα μπορούσε βέβαια κανείς να αντιτείνει στον κύριο Γεωργιάδη ότι δεν ήταν τουρίστας, αλλά ο πρώτος «επενδυτής μετανάστης» (ως επαναπατριζόμενος βέβαια), καθώς γύρισε από τις ΗΠΑ και επένδυσε το συγκλονιστικό ποσό των... 2 ευρώ, προκειμένου να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι τουλάχιστον θα δικαίωνε και την γνώμη του -τότε- υφυπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος έβλεπε στους λαθρομετανάστες της Ειδομένης το 2016, την προοπτική κάποιων εξ αυτών να... επενδύσουν 250.000 ευρώ στην Ελλάδα!

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο νόμος όταν φτιάχτηκε (σ.σ. για την κατάθεση πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών) δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι ένας τουρίστας, μπορεί να πάρει να πάρει ένα κόμμα και να γίνει αρχηγός της αντιπολίτευσης. Γιατί ο νόμος τι έλεγε; Ότι οι αρχηγοί των κομμάτων καταθέτουν το πόθεν έσχες όλοι μαζί».

Πέτρος Παππάς: «Δεν είναι τουρίστας κύριε Γεωργιάδη, είναι ομογενής. Να μιλάτε με μεγαλύτερο σεβασμό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μη με διακόπτετε. Ήρθε τουρίστας. Ο κύριος Κασσελάκης, ήρθε ως τουρίστας. Μάλιστα είχε βγάλει - μα πήγε τον Σεπτέμβριο, μας ανακοίνωσε ότι πάει στη Νέα Υόρκη να πάρει χειμερινά ρούχα, γιατί δεν είχε προβλέψει να έχει χειμερινά ρούχα μαζί του».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Έχει εκλεγεί ο κύριος Κασσελάκης, κύριε Γεωργιάδη. Εξελέγη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αυτό δεν αναιρεί ότι ήρθε ως τουρίστας. Ήρθε ως τουρίστας και τους πήρε το κόμμα. Μπράβο του. Εγώ δεν το λέω αρνητικά για αυτόν. Είναι ένα πολιτικό φαινόμενο που το κατάφερε. Ξαναλέω, μιλάμε για έναν άνθρωπο που αφού κέρδισε, είπε "πάω στην Νέα Υόρκη να φέρω χειμερινά ρούχα, γιατί δεν το είχα προβλέψει να έχω μαζί μου". Άρα ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε».

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο