Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος, εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Χρυσόγονος είπε ότι «συζητάμε μη σοβαρά πράγματα, για μη σοβαρό πρόσωπο. Δεν είναι σοβαρό πρόσωπο ο κύριος Κασσελάκης, ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας "Μαυρογιαλούρος του 2024", ο οποίος υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, δίχως να ξέρει καν τι υπόσχεται», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «Είναι σαν να τον έχει βάλει εκεί ο κύριος Μητσοτάκης, για να διαλύσει την αντιπολίτευση εν γένει. Διότι λειτούργησε διαλυτικά, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματός του. Λειτουργεί διαλυτικά και για κάθε προοπτική συγκλίσεων».

Στη συνέχεια, ο κύριος Χρυσόγονος είπε ότι «"Δεν συζητάω" λέει "με τον Ανδρουλάκη", "καλύπτω άνετα όλο τον χώρο της Κεντροαριστεράς", υποθέτω και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αφού αυτός είναι ο τίτλος. Υποθέτω ότι και της "τραμπικής Δεξιάς", αφού αυτά που λέει είναι πιο κοντά σε αυτά που λέει ο Τραμπ, παρά σε αυτά που λένε Αριστερά κόμματα», ενώ στην κατακλείδα της συνέντευξής του είπε ότι «δεν αποτελεί πρόταση εξουσίας το "κασσελακιστάν"», δίχως όμως να εξηγήσει τι εστί «κασσελακιστάν». Όπως όλα δείχνουν, ο ευρύτερος χώρος της Κεντροαριστεράς, μάλλον δεν είναι ιδιαιτέρως έτοιμος για αυτή την πολύβοη «σύγκλιση», του γενικότερου Αριστερού χώρου. Βέβαια, ο κύριος Χρυσόγονος έχει δίκιο στην κριτική του, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να πάρει την αποτυχημένη συνταγή του Αλέξη Τσίπρα -αυτή δηλαδή της τοξικότητας και την μεταφορά των αφηγημάτων των «συριζοτρόλ» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην κεντρική πολιτική σκηνή- και, σαν να μην έφτανε αυτό, αντικατέστησε κάθε είδους πολιτικό λόγο με το lifestyle. Ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε με τον σκληρό τρόπο, ότι η τοξική πολιτική τον κατακρήμνισε. Τώρα θα διαπιστώσει ο Στέφανος Κασσελάκης «τι ψάρια πιάνει» το τοξικό lifestyle.

Η δήλωση του Κώστα Χρυσόγονου

Δημήτρης Οικονόμου: «Ένα είναι το πόθεν έσχες του Κασσελάκη που μας απασχολεί, περιμένουμε σήμερα να δούμε, δεν ξέρω η δική σας θέση, τι λέτε για το θέμα αυτό; Έπρεπε να το έχει δώσει; Έπρεπε να το έχει τελειώσει; Έχει γίνει σίριαλ για αυτό».

Κώστας Χρυσόγονος: «Εντάξει τώρα, συζητάμε μη σοβαρά πράγματα, για μη σοβαρό πρόσωπο. Δεν είναι σοβαρό πρόσωπο ο κύριος Κασσελάκης, ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας "Μαυρογιαλούρος του 2024", ο οποίος υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, δίχως να ξέρει καν τι υπόσχεται. Στην πραγματικότητα -θα έλεγα- λειτουργεί de facto ως "υπουργός της αντιπολίτευσης". Είναι σαν να τον έχει βάλει εκεί ο κύριος Μητσοτάκης -δεν λέω ότι τον έβαλε ο κύριος Μητσοτάκης-, σαν να τον είχε βάλει εκεί ο κύριος Μητσοτάκης, για να διαλύσει την αντιπολίτευση εν γένει. Διότι λειτούργησε διαλυτικά, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματός του. Λειτουργεί διαλυτικά και για κάθε προοπτική συγκλίσεων, δεν συζητά -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Με αυτά που λέει, ε;»

Κώστας Χρυσόγονος: «"Δεν συζητάω" λέει "με τον Ανδρουλάκη", "καλύπτω άνετα όλο τον χώρο της Κεντροαριστεράς", υποθέτω και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αφού αυτός είναι ο τίτλος. Υποθέτω ότι και της "τραμπικής Δεξιάς", αφού αυτά που λέει είναι πιο κοντά σε αυτά που λέει ο Τραμπ, παρά σε αυτά που λένε Αριστερά κόμματα (...) πάντως, δεν αποτελεί πρόταση εξουσίας το "κασσελακιστάν"».

Δείτε το σχετικό βίντεο