Ένα σπαρταριστό στιγμιότυπο προέκυψε στο πάνελ του Kontra 24, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού, όπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Ορέστης Ομράν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η κόντρα ξέσπασε όταν ο Ορέστης Ομράν στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν θεωρεί επικίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα χρεωκοπήσει τη χώρα, απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «αν κυβερνούσε τη χώρα και εφάρμοζε το οικονομικό πρόγραμμα του κυρίου Κασσελάκη, το οποίο σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κοστίζει 45 δισεκατομμύρια, η απάντησή μου είναι σαφής: ναι, θα χρεωκοπούσε η χώρα». Μόλις άκουσε τη συγκεκριμένη απάντηση ο κύριος Κάτσης, εξεράγη λέγοντας «πού νομίζετε ότι απευθύνεστε; Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Κασσελάκη, δεν είπατε ότι κοστίζει 45 δις.; Και το είπε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Έτσι δεν είπατε;» για να καταλήξει λέγοντας «ωραία, δείξτε μου την έκθεση».

Όμως, ο Ορέστης Ομράν είχε πάει «διαβασμένος» και μετά από λίγο του έφερε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία και δημοσιεύθηκε στις 22/5. Συγκεκριμένα, ο κύριος Ομράν είπε «ήμουν πάρα πολύ υπομονετικός κύριε Κάτση, 22/5 έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θέλετε να τη δείτε; Μπορώ να σας τη διαβάσω αλλά δεν θα σας φάω τον χρόνο: έχει 12 συγκεκριμένες μειώσεις -απώλειες εσόδων- από τον κρατικό προϋπολογισμό, από αυτά που έχετε προτείνει. Κάντε τα μαθηματικά, να δείτε πώς βγαίνουν τα 45 δις. σε τέσσερα χρόνια (...) απώλειες εσόδων από το κρατικό προϋπολογισμό, σας εξηγώ πόσο κοστίζει», με τον κύριο Κάτση να περιορίζεται στο να λέει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 2,5 δις.

Προφανώς επειδή δεν είχε ο κύριος Ομράν έκθεση στις συνήθεις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ -του να αμφισβητούν ότι υπάρχει ήλιος, «ντάλα μεσημέρι»- φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του, καθώς έλεγε στον κύριο Κάτση «22/5» δείχνοντας την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όταν ο κύριος Κάτσης συνειδητοποίησε ότι απέναντι σε κάποιον αντίπαλο που έχει τεχνοκρατική επάρκεια, δεν πιάνουν κόλπα καφενείου, περιορίστηκε στο «θα σας κάνω τουίτ» και «θα σας κάνω τουίτ μετά», εννοώντας ότι θα κάνει ένα τουίτ στο οποίο θα προκύπτουν τα νούμερα τα οποία υποστηρίζει ο κύριος Κάτσης. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν τελικά δημοσιεύτηκε κάποιο σχετικό τουίτ, η απάντηση είναι ότι μέχρι την ώρα που γράφονταν οι συγκεκριμένες γραμμές, δεν είχε δημοσιευτεί τίποτε σχετικό από τον λογαριασμό του κυρίου Κάτση.

Ο επίμαχος διάλογος

Μάριος Αραβαντινός: «Θεωρείτε εσείς ότι είναι επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ, να χρεωκοπήσει τη χώρα;»

Ορέστης Ομράν: «Αν κυβερνούσε τη χώρα και εφάρμοζε το οικονομικό πρόγραμμα του κυρίου Κασσελάκη, το οποίο σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κοστίζει 45 δισεκατομμύρια, η απάντησή μου είναι σαφής: ναι, θα χρεωκοπούσε η χώρα».

Μάριος Κάτσης: «Πού νομίζετε ότι απευθύνεστε;»

Ορέστης Ομράν: «Σε εσάς».

Μάριος Κάτσης: «Σε εμένα;»

Ορέστης Ομράν: «Ε, τι; Σε ποιον;»

Μάριος Κάτσης: «Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Κασσελάκη, δεν είπατε ότι κοστίζει 45 δις.;»

Ορέστης Ομράν: «Βεβαίως».

Μάριος Κάτσης: «Και το είπε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Έτσι δεν είπατε;»

Ορέστης Ομράν: «Σαφώς».

Μάριος Κάτσης: «Τώρα δεν το είπατε αυτό;»

Ορέστης Ομράν: «Το είπα, ναι. Για τέσσερα χρόνια».

Μάριος Κάτσης: «Ωραία, δείξτε μου την έκθεση».

Ορέστης Ομράν: «Ωραία, μισό λεπτάκι, περιμένετε. Συνεχίστε να μιλάτε».

Μάριος Κάτσης: «Όχι περιμένω. Ή θα πείτε ότι λέτε ψέματα, ή - ψέματα. Λέτε ψέμματα».

Ορέστης Ομράν: «Πείτε μου λοιπόν, πόσο κοστίζει;»

Μάριος Κάτσης: «2,7 (δις.)».

Ορέστης Ομράν: «Πριν ειπώθηκε ότι εγώ είμαι ψεύτης και ότι λέμε ψέματα. Ήμουν πάρα πολύ υπομονετικός κύριε Κάτση, 22/5 έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θέλετε να τη δείτε; Μπορώ να σας τη διαβάσω αλλά δεν θα σας φάω τον χρόνο: έχει 12 συγκεκριμένες μειώσεις -απώλειες εσόδων- από τον κρατικό προϋπολογισμό, από αυτά που έχετε προτείνει. Κάντε τα μαθηματικά, να δείτε πώς βγαίνουν τα 45 δις. σε τέσσερα χρόνια (...) απώλειες εσόδων από το κρατικό προϋπολογισμό, σας εξηγώ πόσο κοστίζει».

Μάριος Κάτσης: «Πόσο είναι; Σαράντα;»

Ορέστης Ομράν: «Σε τέσσερα χρόνια, ναι. 46 δις. 45,6, αυτή είναι η απάντηση».

Μάριος Κάτσης: «2,7 (δις.)».

Ορέστης Ομράν: «22/5 - δυο κόμμα επτά; Λέγε ό,τι θες, η έκθεση 22/5, ορίστε».

Μάριος Κάτσης: «Θα σας κάνω τουίτ».

Ορέστης Ομράν: «Να μου κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά 22/5 (σ.σ. δείχνοντας την έκθεση του ΓΛΚ)».

Μάριος Κάτσης: «Θα σας κάνω τουίτ μετά»

Ορέστης Ομράν: «Μα μόνο με τουίτ πολιτεύεστε. Πολιτεύεστε πραγματικά; 22/5 (σ.σ. ξαναδείχνοντας την έκθεση). Μου είπατε προηγουμένως να τη φέρω. Σας τη φέρνω. Τη βλέπετε; 22/5».

Μάριος Κάτσης: «Θα σας κάνω τουίτ».

Ορέστης Ομράν: «Θα μου κάνετε τουίτ; Καλά, έτσι πολιτευόμαστε, θα μου κάνετε τουίτ. Εντάξει, οκ. Εδώ, δίπλα μου είστε».

Μάριος Κάτσης: «Θα το κοινοποιήσω ενώπιον όλων».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα