Ο Στέφανος Κασσελάκης σύρεται να παρουσιάσει δημοσίως τα περιουσιακά στοιχεία του, αλλά όχι το πόθεν έσχες, όπως οφείλουν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Για να αποφύγει την πίεση επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα στοχεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα γνωστά fake news που έχουν καταρριφθεί επανειλημμένα περί 42 ακινήτων. 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι στην τελευταία του ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης τα περί «δεκάδων διαμερισμάτων» που που έλεγε το μετέτρεψε σε «42 ακίνητα» χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτά. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του ότι ο πρωθυπουργός καταθέτει πόθεν έσχες από το 2004 και δεν έχει γίνει ποτέ ουδεμία παρατήρηση από την αρμόδια επιτροπή για τα περιουσιακά του στοιχεία, ότι ελέγχεται ενδελεχώς επί 20 συναπτά έτη χωρίς να βρεθεί το παραμικρό, ότι ελέγχθηκε από όλες τις αρμόδιες αρχές ακόμη και επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να βρεθεί τίποτα μεμπτό, ότι ελέγχθηκε μέσα από τις μηνυτήριες σε βάρος του αναφορές του Κώστα Βαξεβάνη από τις φορολογικές αρχές και τον οικονομικό εισαγγελέα και πάλι... άνθρακες ο θησαυρός.  Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δέχθηκε τόνους λάσπης ο ίδιος και η σύζυγός του από τα «εκδοτικά» πιστόλια του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μάθει το πανελλήνιο ότι δεν υπάρχει ούτε μια σκιά στο πόθεν έσχες του. 

Η λάσπη και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όρια καθώς γνωρίζει αλλά δεν λέει ότι στα πόθεν έσχες καταγράφεται ως ακίνητο ακόμη και μια συμμετοχή σε ένα αγροτεμάχιο όσο μικρή και αν είναι. Και για ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μητοτάκη όλα αυτά μπορούν να τεκμηριωθούν με μια ματιά στο πόθεν εσχες του το οποίο είναι αναρτημένο στη σχετική σελίδα της Επιτροπής. 

«Όποιος στοιχειωδώς μπορεί να διαβάσει τη δήλωση καταλαβαίνει αμέσως τα μεγάλα τους ψέματα. Ψέματα που αποδεικνύουν ότι η απελπισία τους είναι τόσο μεγάλη που καταφεύγουν στο ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό. Παρόλα αυτά, όχι μόνο αφήνετε τον νεόκοπο πρόεδρο σας να επαναλαμβάνει τα περί 42 ακινήτων αλλά σιγοντάρετε κιόλας. Λίγη τσίπα. Ειδικά όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει μια προβληματική σχέση με τη διαφάνεια ως προς τα περιουσιακά και οικονομικά του στοιχεία» καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.