Και όμως ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών. Με τη δήλωση που έκανε προσερχόμενος στον χώρο όπου γιόρτασε τα γενέθλιά του –ξεχνώντας τον πόνο και τη θλίψη του για τα θύματα και τις οικογένειές τους– αποκάλυψε τι κάνει και πού στοχεύει.

«Αυτό που έγινε στη Βουλή είναι μια ντροπή για το έθνος μας, αυτή η συγκάλυψη και η αλαζονεία» είπε αναφορικά με τη συζήτηση για τα Τέμπη, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «υπάρχει πλέον ένα κίνημα, το οποίο χτίζουμε» και να καταλήξει: «Δεν έχουμε τα χρήματα και το σύστημα, αλλά έχουμε μήνυμα και έχουμε κίνημα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέδεσε το θέμα των Τεμπών με το… κίνημα που «χτίζεται». Επιβεβαίωσε ότι αναζητεί κίνημα που θα δομηθεί πάνω στην τραγωδία. Όπως εκείνο του προκατόχου του πάνω στην αγανάκτηση των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η δήλωσή του αυτή αποτελεί ίσως την απόδειξη ότι ουσιαστικά βασίζει το πολιτικό του μέλλον πάνω στην οργή των συγγενών των θυμάτων. Και στο πλαίσιο αυτό καλλιεργεί ένα τοξικό περιβάλλον με fake news και λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός δείχνει να είναι η μοναδική διέξοδος του ΣΥΡΙΖΑ –χωρίς να παραγνωρίζει κανείς φυσικά και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ– που επιχειρεί να «χτίσει»… κίνημα πάνω σε μια τραγωδία με καμβά τον άφατο πόνο των συγγενών των θυμάτων.