Εκεί που ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει τις 15νθήμερες διακοπές του στο στρατόπεδο της Θήβας, να ορκιστεί και να επανέλθει στην πολιτική σκηνή φορτωμένος με εμπειρίες για να έχει να διηγείται όπως όλοι όσοι πήγαν φαντάροι, έρχεται αυτή η ρημάδα αποκάλυψη πως ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται ένα rebranding στο brand name που φέρει τη σφραγίδα του ονόματός του.

Μια γαλλική εταιρεία μεγάλη και γνωστή κατέθεσε πρόταση σχετική στον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που πηγές ευρισκόμενες πολύ κοντά του –συνεργάτες λέγονται– δεν διέψευσαν. Και δεν διέψευσαν ότι το σκέφτεται να υποκύψει στις σειρήνες των… καπιταλιστών που χρησιμοποιούν αυτές τις εταιρείες. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει… rebranding.

Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα και οι… ανησυχίες. Για ποιον λόγο να θέλει κάτι τέτοιο; Σχεδιάζει κάτι; Επανέρχονται στο μυαλό του τα σενάρια που οι δικοί του άνθρωποι διοχέτευαν περί επανόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή; Με ποιον τρόπο; Πώς και γιατί; Όλα αυτά κλωθογυρίζουν στο μυαλό του Στέφανου της Ελλάδας Κασσελάκη, νυν φαντάρου μέχρι την Παρασκευή που θα ορκιστεί, θα λάβει την άδεια που προβλέπεται και θα γυρίσει να πάρει το απολυτήριο.

Και είναι όλα αυτά που τον ανησυχούν. Ίσως να είναι και αυτά που τον οδηγούν σε ακραίες κινήσεις και στην υιοθέτηση του χυδαίου λαϊκισμού. Ίσως πάλι και όχι, αφού οι τραμπικές του κινήσεις δείχνουν να αποτελούν μέρος του χαρακτήρα και της προσωπικότητας, όπως τουλάχιστον την έχει αναδείξει μέσα από τις δικές του κινήσεις.

Και όχι τίποτα άλλο. Ο ίδιος σχεδίαζε το rebranding του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το σκεπτικό του να παραμείνει αρχηγός μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Μέχρι και αυτό του πήρε ο Αλέξης του Στέφανου. Όπως και αν έχει πάντως, η ουσία είναι πως ο Κασσελάκης μια ανησυχία και μια αγωνία για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα την έχει. Και γνωρίζει, αν όχι ο ίδιος, οι συνεργάτες τους πως στο συνέδριο απλά ο πρώην –τέως όπως τον έχει αποκαλέσει– πρόεδρος δεν προχώρησε το θέμα που είχε ανοίξει μόνο και μόνο για να μη φορτωθεί μια διάσπαση, ή μάλλον την οριστική διάλυση…