Φαίνεται ότι με την αποστρατεία του Στεφάνου Κασσελάκη θα αρχίσουν οι περικοπές στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο θύμα της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα είναι μια εργαζόμενη της Κουμουνδούρου, η οποία μάλιστα βρίσκεται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, έντονη ανησυχία και ανασφάλεια επικρατεί ξανά από χθες στους υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σαν κεραυνός εν αιθρία έμαθαν για μια νέα απόλυση εργαζόμενης και μάλιστα δίχως καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Χθες λοιπόν απέλυσαν εργαζόμενη στο λογιστήριο της Κουμουνδούρου, απόλυση που της κοινοποιήθηκε την ίδια μέρα, λίγο πριν εκπνεύσει ο μήνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εργαζόμενη απασχολούνταν στο λογιστήριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το 2014 και εξής, ενώ διατηρεί συγγενική σχέση με τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πάνο Σκουρλέτη. Πρόκειται, δηλαδή για την κουνιάδα του, η οποία παρά την αποχώρηση του τελευταίου από το κόμμα μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το περασμένο φθινόπωρο, παρέμεινε στη θέση της, αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς δεν επρόκειτο για πολιτικό στέλεχος, αλλά για υπάλληλο της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, λόγω ηλικίας, η απολυθείσα εργαζόμενη βρίσκεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, λίγο πριν την συνταξιοδότησή της.

Σιωπή από τους ευαίσθητους αριστερούς


Εντύπωση φυσικά αποτελεί ότι οι συνήθως ευαίσθητοι, ιδιαίτερα υποτίθεται με τα εργατικά θέματα, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλαν ούτε λέξη αντίδρασης για την απόλυση. Για μια εργαζόμενη μάλιστα που βρίσκεται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης. Το γεγονός, άλλωστε, ότι πρόκειται για την κουνιάδα του πρώην Υπουργού πυροδότησε συνειρμούς περί «εκδικητικής απόλυσης» σε ορισμένα στελέχη του κόμματος, τα οποία, ωστόσο, δεν παραγνωρίζουν τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τη δραστική μείωση των εσόδων από την κρατική επιχορήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξε και αδυναμία πληρωμής στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άλλωστε αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τα χρέη τους, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να δανείσει το κόμμα, προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις. Αυτό άνοιξε φυσικά τη συζήτηση για την εταιρία που δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποτίθεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οφείλει από το νόμο, δεν μπορεί να έχει καμία συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τα όργανα των περικοπών και οι εργαζόμενοι είναι βέβαιοι ότι το πραγματικό κύμα περικοπών θα έρθει μετά τις ευρωεκλογές, μέσα στο καλοκαίρι.