Αραδιάζουν fake news και πετούν λάσπη προς κάθε κατεύθυνση με την άνεση που αναπνέουν. Και το χειρότερο; Το κάνουν εν γνώσει τους. Καθίστανται πλέον εθνικά επικίνδυνοι αφού επιδιώκουν ναμετατρέψουν τη χώρα σε αρένα. Να στήσουν νέες πλατείες, νέα λαϊκά δικαστήρια και νέες κρεμάλες, όπως αυτές που στήνονταν το 2011. Και έχουν βρει και το… ταίρι τους αφού ουσιαστικά κάνουν ό,τι κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η αγωνία για την πολιτική επιβίωση τους μετατρέπει σε μοιραία πρόσωπα. Βάζουν το προσωπικό τους πρόβλημα πάνω από την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της. Θέλουν το επόμενο δίμηνο να τιναχθούν όλα στον αέρα και ως ασπίδα χρησιμοποιούν τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη προσπάθεια σκύλευσης νεκρών που έχει στηθεί ποτέ. Το σόου που έδωσαν στη Βουλή τα στελέχη των δύο κομμάτων και οι επικεφαλής τους, συνεπικουρούμενοι από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιβεβαίωση. Όπως και αυτό που στήνουν από εδώ και πέρα.

Η καραμέλα της συγκάλυψης, χωρίς κανείς να εξηγεί τι ακριβώς συγκαλύπτεται, έρχεται να αναδείξει τον πολιτικό καιροσκοπισμό. Η σύμπραξή τους με τον Κυριάκο Βελόπουλο, που από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως η συγκάλυψη αφορά λαθρέμπορους που μεταφέρουν παράνομα υλικά και η θεωρία συνωμοσίας πίσω από την οποία έχουν μπει οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, δείχνει ότι μοναδικό τους μέλημα είναι να πληγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνώσα παράταξη. Γιατί; Μα διότι είναι ο μόνος τρόπος να σταθούν λίγο ακόμη στο πολιτικό σκηνικό. Να μην τους δείξουν τον δρόμο της εξόδου οι δικοί τους σύντροφοι.

Έχουν γίνει ένα. Στις ύβρεις, στις χυδαίες εκφράσεις και στα fake news, σε σημείο που οι ίδιοι οι συνεργάτες τους να εκφράζουν την ανησυχία τους για το πολιτικό μέλλον των αρχηγών τους αφού επί της ουσίας απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Όπως εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι μια προεκλογική διαδικασία με αυτούς τους ρυθμούς και αυτήν τη διχαστική τακτική θα προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που μεταφέρεται μια κακή εικόνα στο εξωτερικό– με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της χώρας. Δεν έχουν κρύψει άλλωστε πως επεδίωξαν ακόμη και να κοπούν ή να παγώσουν πόροι ευρωπαϊκοί για τη χώρα ώστε να δημιουργηθούν αρνητικές συνθήκες στο εσωτερικό για την κυβέρνηση. Δεν έκρυψαν, το αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς, ότι συνεννοήθηκαν εδώ και μέρες –ποιος ξέρει με τι όρους και με τι σχεδιασμό– για να προκαλέσουν ρωγμή στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν κάθε μέσο. Είναι ευάλωτοι, λόγω της πίεσης που νιώθουν εν όψει των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου ανοιχτοί σε κάθε στήριξη και βοήθεια που μπορεί να τους προσφέρει οποιοσδήποτε.

Δεν σέβονται ούτε το πολίτευμα ούτε τη Δημοκρατία. Ο Στέφανος Κασσελάκης το είπε ανοιχτά, ο Νίκος Ανδρουλάκης το περιγράφει στο περίπου. Μέχρι και οι δικηγόροι αντέδρασαν στο ατόπημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, του ανθρώπου που νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός ήδη, όπως νομίζει ότι πήγε και φαντάρος, ότι έκανε δηλαδή στρατιωτική θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης κινούνται χέρι χέρι ό,τι και να λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν πως δεν επιθυμούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη και τον καταδικασμένο ομοφώνως από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά.

Ναι, οι μάσκες έπεσαν. Και έπεσαν για όλους, όχι μόνο για τους αρχηγούς. Στη νέα αυτήν προσπάθεια να στηθούν νέες πλατείες είναι όλοι συμμέτοχοι και όλοι συνένοχοι. Και οι θύτες και τα παλαιά θύματά τους που τρέχουν πίσω τους αναπαράγοντας τη ρητορική του διχασμού καθώς και την τακτική της λάσπης και των fake news. Και που όλοι μαζί δίνουν το χέρι και στον Κυριάκο Βελόπουλο.